Cum îngrijim corect blana pisicii

Pisica este unul dintre animalele care sunt cel mai ușor de îngrijit asta pentru că ea este animalul perfect atât pentru curte, cât și pentru apartament. Îmi plac mult pisicile, mai ales cele cu care se poate colabora, care stau la mângâiat și sunt ceva mai blânde. O pisică, la fel ca orice alt animal, are nevoie de atenție și o îngrijire specială. Nu poți s-o lași neîngrijită sau flămândă.

Igiena pisicii este foarte importantă

Eu mă refer acum la persoanele care au pisici în casă. Atunci când o pisică stă afară și vine doar ocazional să mănânce nu este nevoie să o spălăm sau să o îngrijim în acest sens. Pisicile sfinx emană un miros destul de puternic și ușor deranjant, cel puțin la început. Ele au nevoie să fie îngrijite cu mult mai multă atenție. Dacă avem o pisică cu păr mai lung sau mai scurt o putem spăla o dată la câteva luni sau atunci când considerăm că are un miros mai neplăcut pe blană. Oricum ar fi trebuie să vedem exact cum este modul de îngrijire al fiecărei rase pentru că sunt specii care nu necesită spălare așa că mare atenție la aceste aspecte.

Este extrem de important să avem grijă de blana acesteia. O blană lucioasă poate fi menținută cu ușurință și din alimentație. Hrana specială pentru pisici oferă și avantajul de a oferi pisicii un luciu delicat al blănii, vitaminele de care are nevoie și aportul de energie necesar. Tocmai din acest motiv este bine să folosim o mâncare adaptată specifică vârstei ei. În cazul în care pisica are blana mai lungă o putem duce la tuns. Pe perioada iernii nu cred că este atât de deranjant părul doar că vara este neplăcut pentru că ține cald. În plus, pe perioada verii îi cade ceva mai multă blăniță și aceasta trebuie îndepărtată cumva. În primă fază este recomandat să mergem la tuns cu pisica și să o tundă cât mai scurt. O altă metodă utilă de îndepărtare a părului sau de prevenire a umplerii covorului de păr ar fi folosirea unor ustensile speciale. O perie pentru pisici este absolut indispensabilă. Aceasta trebuie folosită cu regularitate pentru a ne păstra casa cât mai curată.

Curățarea blănii în funcție de lungimea acesteia

Curățarea blănii se face cu aparate speciale și de cele mai multe ori acestea se aleg în funcție de lungimea blănii. Nu este vorba că necesită o pieptănare diferită ci doar că o perie pentru păr scurt se umple mai rapid de păr dacă este folosită pe o blană lungă. Sunt și multe alte avantaje pentru care este de preferat să alegem mărimea corectă. Tocmai din acest motiv trebuie să alegem produse adaptate.

Hidratarea jocacă un rol important

Evident că pentru o bună hidratare este suficient un bol cu apă pe care să-l putem schimba periodic. Acum ceva ani nu cunoșteam altă metodă de a hidrata animăluțele în afară de un banal bol. O dată cu apariția micilor animăluțe a apărut și interesul meu pentru micile gdgeturi care pot fi folosite pentru a-mi ușura mie munca sau pentru a oferi un confort sporit pisicuței mei.

Recent am auzit despre o fântănâ de apă pentru pisici care mi se pare una dintre cele mai bune invenții. Acesta are un design modern și elegant. Este prevăzut cu filtru pentru purificarea apei și asta mi se pare una dintre cele mai geniale chestii. Apa curge continuu și astfel încurajează animăluțul să bea. Are ca principal avantaj că se curăță ușor, fiind ușor de dezasamblat. Tăvița este anti-scurcere și anti-derapantă pentru a proteja podeaua de umezeală. Are o capacitate generoasă de 2 L.

Toate aceste produse pot fi găsite pe www.buddies.ro

  • Piata 1 mai nr. 1-2, Cluj-Napoca
  • Telefon: 0364-881.882
  • Email: contact@buddies.ro

 

Kamy

11 Comments

  1. Mie mi-a murit pisoiul înainte de sărbători cel mic nu știe…crede ca a plecat după fete și încă nu s-a intors

  2. Ce interesant e dispozitivul pentru apa, nu am mai auzit niciodată despre asa ceva. pisica mea a dispărut anul trecut, din păcate, dar mi-ar fi plăcut sa ii pot cumpăra asa ceva, mai ales ca bea foarte putina apa, ciudat tare pentru un asemenea animal.

  3. Foarte utile aceste informatii. Am vazut o serie de videouri cu ingrijirea pisicilor si nu stiam exact ce implica pentru ca nu am pisicute. O sa retin pe viitor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *