Jocuri, jucării și alte trucuri pentru călătorii cu cei mici

Chiar dacă sezonul estival s-a încheiat, nu este niciodată tărziu să știi cum să “supraviețuiești” următoarelor vacanțe și călătorii alături de cei mici! Nu ai nevoie neaparat de o mulțime de bani sau de cheltuieli suplimentare uriașe – trebuie însă să fii foarte bine pregătit, ca părinte – tocmai de aceea, marea majoritate a următoarelor sfaturi vin direct din partea familiilor care au testat aceste “practici”. Iată așadar care sunt trucurile pe care trebuie să le ții minte înainte de a porni în concediu:

  • Fii dispus să oferi câte o mică “mită”

Dacă cei mici sunt cuminți, merită câte o mică atenție, nu-i așa? Poate fi ori ceva dulce, ori o nouă jucărie, poate mai specială – spune-le copiilor că ai o surpriză pentru ei, condiționându-i. Le spui că le-ai pregătit ceva bun doar dacă sunt cuminți și rezistă “vitejește” zborului sau drumului lung.

  • Cumpără cărți, jucării și jocuri noi

Nu puțini sunt părinții care s-au convins cât de mult ajută în timpul călătoriilor folosirea unor jucării noi – pot fi produse accesibile, însă pe care cei mici nu le-au mai văzut. Poți pregăti o gentuță plină cu jucărioare, jocuri mici, abțibilduri, cărticele, animăluțe de pluș. Scoate-le pe rând afară și vei vedea, cu răbdare, că îi poți păstra ocupați, interesați și cuminți, mare parte din drum.

  • Folosește jucării ce interacționează cu avionul

Poate avioane de jucărie, poate jucărioare ce se prind de obloanele avionului … ține cont de ce îi place micuțului tău și de tipul călătoriei.

  • Caută cărți de colorat potrivite

Pentru astfel de situații, alege cărțile care permit doar colorarea paginilor și împiedică ca respectivele culori să ajungă și în alte părți (haine, materiale etc.)

  • Folosește și electronice, dar cu măsură

Fă niște reguli pentru utilizarea tabletei sau a telefonului. Cumpără căști pentru cei mici; descarcă filme, muzică sau jocuri. Și cel mai important… nu uita să încarci toate bateriile la maxim!

  • Încearcă să împachetezi cât mai multe

Unii părinți au observat că dacă pun jucăriile sau mâncarea în cutiuțe de plastic ori le ambalează individual, copii petrec mai mult timp cu ele. Poate vor tot închide și deschide cutiuța, poate o vor scutura. Poate vor număra bobițele de mâncare (orice ar fi – dulciuri, fructe uscate etc.) sau poate le vor scoate și le vor reintroduce acolo.

  • Pune accentul pe jucăriile simple dar dinamice

Jucăriile ce se desfac, au centuri, fac click. Ori jocurile cu ața, bandă și lucruri ce se atașează. Jocuri de colorat sau desenat. Cei mici vor fi ocupați, își vor exersa creativitatea și vor sta la locurile lor.

  • Cărțile cu abțibilduri

Stickerele sunt un mod excelent de a-i menține ocupați pe prichindei. Unele se pot refolosi, ce le face și mai grozave!

 

Pentru a te aproviziona din timp, alege magazinul de jucarii Kizo.ro si fii gata pentru vacantele sau calatoriile viitoare!

Kamy

10 Comments

  1. Sunt bune sfaturile. La noi au funcționat stickerele și promisiunea unor biscuiți (primește foarte rar, asa ca e mega entuziasmata când are ocazia sa ii manance)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *