Ce jucării utile să alegem copiilor

Copiii sunt fascinați de jucării. În orice casă în care se află copii regăsim jucării de tot felul. Unele jucării prezintă interes pentru o perioadă scurtă de timp pentru copii în timp ce alte jucării copii sunt folosite aproape zilnic. Unele jucării sunt atât de utile încât copii aleg să se joace cu ele aproape zilnic. Acest gen de jucării le sunt folositoare și sunt destul de antrenante și nu le permit sa se plictisească.

De ce ținem cont când cumpărăm jucării

Primul aspect de care trebuie să ținem cont când cumpărăm jucării este să conștientizăm cât de utilă este jucăria. De altfel, trebuie să știm dacă îl ajută în vreun fel în realizarea activităților sale zilnice. De asemenea, trebuie să fim conștienți că aceste jucarii copii îi pot ajuta pe cei mici să aibă o dezvoltare personală armonioasă. Vârstă copilului este un alt criteriu care ne ajută să alegem o jucărie care să i se potrivească celui mic. Ținem cont și de dorințele celui mic, dar și de cât de educative pot fi.

Rolul jucăriilor în viața copiilor

Jucăriile sunt obiectele cele mai atrăgătoare pentru cei mici în primii lor ani de viață. Jucăriile sunt esențiale pentru cei mici pentru bună lor dezvoltare. Jucăriile au rolul de a-i ajuta să cunoască Natura, animalele și tot ceea ce ne înconjoară. Avem nevoie de jucării care să le stimuleze creativitatea, care îi pot ajuta să comunice și să se exprime. Jucăriile le ocupă timpul și cei mici știu că le sunt oferite de cei apropiați și că transmit o formă de afecțiune a noastră față de ei.

Cum aflăm ce își dorește un copil

Cei mici își exprimă dorința cu privire la jucăriile pe care și le doresc și pe care vor să le primească. Cei mai mulți sunt atrași de biciclete și trotinete pentru copii. O trotinetă îi ajută pe cei mici să facă mișcare. Aceste modele contribuie la bună dezvoltare armonioasă fizică și emoțională. O trotinetă îi ajută pe cei mici să facă foarte multa mișcare. O astfel de jucărie îi va motiva să devină activi și să evite sedentarismul. Mișcarea este un obicei sănătos, este vitală pentru copii.

Alegerea unei trotinete

Nu este bine să ne lăsăm influențați de aspectul colorat al unei trotinete. Primează siguranță celor mici și lejeritatea de a circula cu o trotineta. Simțindu-se siguri, cei mici nu se vor teme că vor putea păți ceva rău. O trotinetă copii îi ajută să își întărească musculatura și funcțiile motorii. O astfel de jucărie este atât de utilă încât îi va ajuta să își dezvolte abilitățile de orientare. Este necesar să alegem o trotinetă adecvată vârstei copilului. Greutatea și înălțimea ne ajută să alegem o trotinetă care să corespundă copiilor. Acordăm atenție și calității materialului și roțile sigure ale trotinetei. Platforma trebuie să fie suficient de comodă cât să-inpermită celui mic să poată pune picioarele.

Un dar special – un fotoliu de pluș pentru copii

Un fotoliu de pluș ca acesta este un dar, un fel de jucărie specială pentru cei mici, care îi ajută să stea într-o poziție cât mai confortabilă indiferent de vârstă. Fotoliile de pluș pentru copii sunt foarte atrăgătoare pentru că au nuanțe captivante și forme tematice cu anumite personaje din desene. Orice copil se poate bucura de un astfel de dar.

Kamy

16 Comments

  1. Un fotoliu de plus e pe lista de cadouri de ceva timp, cred ca pana la urma o sa i-l cumpar chiar daca mi se restrange spatiul din casa destul de mult

  2. avem si noi fotoliu, ceva mai mare insa, dar nu prea sta pe el, tot pe jos intinsa :)… si trambulina avem, tre sa mai renuntam!

  3. Si eu am cumparat de curand o trotineta mica pentru baietelul meu, destul de mica pentru varsta lui fiindca el isi dorea neaparat una cu trei roti si mare nu aveau decat cu doua. Probabil la anul va trebui sa luam alta.

  4. copiilor le plac jucariile si lucrurile viu colorate,le starneste atentia si distributivitatea!

  5. Pe lângă faptul ca sunt bucuria copiilor, jucăriile sunt și educative și necesare dezvoltării psiho -motorii. Ideile pe care ni le prezinți în articol ne sunt utile și nouă pentru cadouri.

  6. Fotoliul acela imi place maxim si mie! Am sa caut si eu varianta pentru adulti! :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *