Vrei să scapi de dureri? Alege suplimente naturale pentru articulații!

Tot mai multe persoane întâmpină problema durerilor de articulații, chiar de la o vârstă timpurie. Cele mai multe dureri de articulații apar ca urmare a instalării bolilor precum poliartrita reumatoidă, artrita sau anumite forme de artroza. Așa că dacă simți des dureri la nivelul șoldului, genunchilor sau a mâinilor, ar trebui să iei în calcul administrarea unor suplimente pentru articulații.

În cazul în care nu ești dispus să apelezi la sfatul unui doctor pentru a-ți spune ce suplimente pentru articulatii să cumperi, atunci citește acest articol pentru câteva sfaturi utile.

Industria suplimentelor este în continuă dezvoltare, tocmai de aceea trebuie să ai o bază de informații dacă vrei să te asiguri că ceea ce vei cumpăra își va face efectul.

Cum funcționează suplimentele pentru articulații?

Înainte de a cumpăra anumite pastile sau creme, trebuie să știi cum acționează acestea asupra articulațiilor. Cele mai multe dintre ele au următoarele efecte:

  • Reduc inflamațiile;
  • Diminuează durerile;
  • Repară țesuturile distruse;
  • Îmbunătățesc fluxul sangvin spre articulații;
  • Elimină durerile.

Doctorii recomandă mai multe tipuri de suplimente, în funcție de conținutul acestora. Cele mai bune suplimente pentru articulații conțin ingrediente precum: condroitina, glucozamina, calciu, vitamina D3, ghimbir, turmeric, acizi grași Omega 3, ceai verde, bromelaina, vitamina E, acid hialuronic, MSM, boswelia serrata și colagen de tip 2 nedenaturat.

Dintre acestea vom detalia despre cele mai recomandate.

GLUCOZAMINA

Glucozamina are efect de stopare a evoluției bolilor articulare și se găsește în mod natural în cartilajul articular. Este recomandată folosirea ei sub formă lichidă deoarece este absorbită mult mai repede de corp. De asemenea, pentru a observa rezultate semnificative, cel mai indicat este să administrezi sulfatul de glucozamină pe perioade mai lungi (6 luni).

CONDROITINA

Suplimentele care conțin condroitina sunt derivate din anumite organe de animale. La fel ca glucozamina, și condroitina se găsește în mod natural în corp, atât în cartilaj, cât și în oase. Rezultatele pe care aceasta le aduce sunt: reducerea durerilor și a inflamației, îmbunătățirea funcției articulațiilor și încetinerea progresiei artrozei.

TURMERIC

Turmericul este un supliment articulatii care are efecte pozitive datorită curcuminului, pigmentul care îi dă acea culorea galben-portocaliu. Curcuminul are efecte antiinflamatorii, reducând activitatea enzimelor care ar favoriza inflamația.

ACID HIALURONIC

Acidul hialuronic este responsabil de transportul nutrienților în interiorul celulelor. Acesta are două funcții principale asupra organismului nostru, și anume: retenția de apă și asigurarea nutrienților necesari, dar și eliminarea toxinelor din celulele cărora le lipsește alimentarea directă cu sânge (celulele cartilajului).

CALCIU SI VITAMINA D

Este știut faptul că organismul nostru are mare nevoie de calciu și vitamine, în special oasele, dinții și articulațiile. Calciul și vitaminele pot fi găsite desigur în alimente precum: legume, fructe, produse lactate, însă dacă organismul tău nu le asimiliează cum trebuie, poți încerca un supliment pentru articulații.  Trebuie să știi că organismul nu poate absorbi suficient calciu, fără vitamina D. Tocmai de aceea, este recomandat să alegi suplimente pentru sistemul osos care le include pe amândouă.

ACIZII POLINESATURATI (OMEGA 3 SI OMEGA 6)

Acizii polinesaturați prezintă o mulțime de beneficii asupra problemelor de articulații:

  • Reduc inflamațiile și ameliorează durerile
  • Păstrează elasticitatea vaselor de sânge
  • Ajută la transportul nutrienților spre articulații.

În cazul în care suferi de dureri accentuate și dese ale articulațiilor, este recomandat să consulți un doctor specializat pentru ca boala să nu fie avansată sau să nu existe și alte complicații.

Kamy

10 Comments

  1. Deși nu îmi place să iau pastile în general, din când în când sunt ok cu suplimentele alimentare, uneori pot fi de un real folos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *