5 lucruri pe care le poți face în Budapesta

Capitala Ungariei, Budapesta, este o uniune a trei orașe (Buda, Obuda și Pest) situate pe malul din vest, respectiv pe cel din est al Dunării. Unele clădiri sunt incluse în Patrimoniul UNESCO, iar mulți vizitatori consideră că Budapesta este printre cele mai frumoase orașe din Europa.

Budapesta are multe lucruri de oferit, iar pentru a gusta din plin ambientul orașului, ar fi bine să petreci cel puțin câteva zile. Orașul îmbină cu succes fascinanta sa istorie cu arta contemporană. Pentru a te ajuta să “navighezi” orașul mai bine, ți-am pregătit câteva lucruri tari pe care le poți face pentru a simți din plin vibe-ul orașului:

O vizită la Parlament

Clădirea Parlamentului, impunătoare și construită în stil gotic, este una din cele mai mari clădiri din Ungaria și are în componența sa sute de birouri parlamentare. Deși clădirea impresionantă arată extraordinar din orice unghi te-ai uita, cel mai frumos se vede Parlamentul de pe partea cealaltă a Dunării. Dacă dorești, poți participa la tururi ghidate ale orașului.

O baie în apa termala la Băile Gelert

Una din cele mai mari spa-uri din oraș este centrul de spa Gelllert, care include și o piscina open-air. Acest complex a fost construit în jurul anilor 1916 în stilul Art Nouveau, însă a fost bombardat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Spa-ul a fost renovat în 2008 pentru a aduce băile la nivelul lor de odinioară. Poți merge aici pentru a înota, a sta la spa sau la masaj în orice zi a săptămânii.

O lecție de istorie la Casa Terorii

Aici vei găsi expoziții ce au ca temă principală regimurile extremiste (comunist și fascist) ce au fost la putere în Ungaria secolului al XX-lea. Aceasta clădire a fost sediul Partidului Crucilor cu Săgeți, transformat apoi de comuniști în închisoare și centru de tortură.

Un concert la Clădirea Operei

Această clădire Neo-Renascentistă datează din anul 1884. În fața clădirii se află o statuie cu Ferenc Erkel, compozitorul imnului național al Ungariei și o statuie a unui alt compozitor, Ferenc Liszt. Acest auditoriu de 1200 de locuri este considerat unul dintre cele mai renumite din lume. Prețurile la bilete încep de la 500 de forinți, iar dacă nu apuci să vezi vreun concert, poți rezerva un tur ghidat pe timp de zi.

O după-amiază la Hala Pieței Centrale

Hala Pieței Centrale din Budapesta este un loc unde turismul întâlnește viața de zi cu zi. Mulți localnici își fac cumpărăturile de aici, însă Hala Pieței Centrale este și un important punct turistic. Ai ocazia să încerci delicatețuri locale autentice (gulaș, langoș și altele) într-un cadru mai puțin formal.

Ar fi păcat să nu îi cunoaștem mai bine pe vecini deoarece, astfel, ne vom cunoaște mai bine și pe noi înșine. Vezi aici bilete de autocar Bucuresti Budapesta sau transport Oradea Budapesta.

Kamy

8 Comments

  1. Ce bine ar merge un masaj de relaxare. Cred că spa-ul ar fi și pe lista mea de vizitat, mai ales că pot găsi acolo și băi termale. Mmmda… vreau spa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *