Cum poți face rost de bani ca să-ți termini studiile

Facultatea este facultativă și totuși pentru un job mai bun trebuie să termini obligatoriu o facultate. Chiar dacă termini o facultate, nu-ți garantează nimeni că vei putea să-ți găsești un job în domeniu. Acum depinde foarte mult și către e domeniu te-ai orientat. Dacă te-ai orientat spre partea economică, ai șanse mari să nu faci mare lucru. Dacă totuși te-ai orientat către informatică și calculatoare și mai ai pasiuni pentru acest domeniu, ai șanse mari să îți găsești de muncă încă din facultate.

Model Videochat-minAlegerea nepotrivită a specializării facultății

Joburile nu se găsesc pe tote drumurile și în momentul în care o firmă scoate un job pe piață, este posibil sau nu să te potrivești cu profilul angajatului căutat de către firmă. Eu nu am făcut cele mai bune alegeri în ceea ce privește facultatea și nici specializarea. Am ales cum nu se poate mai prost. Facultatea de economie – profil marketing.

Încă din facultate profesorii de marketing ne-au încurajat și ne-au spus că șansele ca noi să ne putem găsi ceva în domeniu în orașul nostru sunt foarte mici. Evident că Galațiul nu este atât de mare și firmele de specialitate nu se înghesuie să ia  persoană proaspăt absolventă a acestei specializări care nu știe cam nimic în momentul în care termină facultatea. Preferă persoane care au câteva cunoștințe.

Joburi pe timpul facultății

Abia după ce am terminat facultatea am realizat că ar fi fost bine să muncesc pe perioada facultății și că acea experiență ar fi contat. După ce am terminat facultatea nu se înghesuia nimeni să mă caute și să-mi spună că ar fi bine să mă reprofilez pe un alt domeniu. M-am convins că pe piață nu erau prea multe posturi de marketing și m-am reorientat către alte domenii la care consideram că mă descurc.

Prietena mea cea mai bună muncea încă din timpul facultății pentru că nu mai găsise locuri la buget și trebuia să-și plătească facultatea. Părinții nu o puteau susține financiar și într-un fel a fost obligată să-și găsească un job. S-a angajat destul de rapid la luxury-studio.ro și nu a contat că nu avea experiență. Aceasta este  firmă de videochat care oferă foarte multe avantaje și un în plus, un salariu de invidiat.

Printre avantajele acestui job se numără și servicii de înfrumusețare precum make up și coafat, manichiură, pedichiură și sunt firme care beneficiază și de săli de fitness care te ajută să te țină într-o formă bună. Din câte am înțeles există un salariu de la care se pornește și în funcție de orele petrecute suplimentar, veniturile pot crește considerabil. Pentru o persoană obișnuită aceste sume pot fi colosale. Multe persoane asociază videochatul cu unele lucruri mai puțin ortodoxe și totuși prietena mea mi-a explicat în ce constă jobul ei și mi-a zis că totul este în limite.

A fost alegerea ei și am apreciat-o pentru alegerea făcută. A fost cea mai bună opțiune pe care o avea în momentul acela și nu cred că ar fi găsit altceva mai bun în primul an de facultate.

Kamy

2 Comments

  1. Nu toate domeniile de munca iti permit sa mergi si la facultate si sa lucrezi in acelasi timp, de aceea cred ca videochatul este un domeniu care trebuie luat in considerare in momentul in care iti doresti sa ai venituri lunare destul de consistente si un program flexibil.

  2. Ca si tanar este dificil sa te intreti singur, mai ales atunci cand este vorba si de mutat intr-un alt oras pt facultate. Cerintele sunt mari, nevoile iwsmai mari iar atunci cand vine vorba de un job ca si model online dew videocaht, pare a fi o usita de scapare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *