Vacanța de vară mi-o voi petrece în Grecia. Thassos sau Zakyntos?! Asta e întrebarea

M-am îndrăgostit de Grecia de vreo 5-6 ani. A fost mai greu până am ajuns prima dată pentru ca mai apoi să încep să experimentez diverse insule care mai de care mai frumoase. Prima mea vacanță a fost în Corfu și mi-am luat vacanța de la Christian Tour. Prețul exsursiei a fost foarte, dar foarte mic și asta m-a făcut să apelez la această agenție peentru că am fost mulțumită de toate serviciile oferite.

Prima vacanță în Grecia a fost pe insula Corfu. A fost o insulă frumoasă, am avut parte de o vacanțe plăcută, deși plaja nu m-a dat pe spate. Următorul an am fost în Thassos și am văzut un loc de vis, o plajă cum vezi doar în poze și am mâncat numai fructe de mare delicioase. Am fost și în Lefkada doar că multe din plajele lor frumoase fuseseră distruse și nu prea m-a impresionat atât de mult ca Thassos-ul.

Vacanțele în Thassos sunt de nerefuzat

Patru ani la rând mi-am făcut vacanța de vară în Thassos și aș putea să spun că nu mă mai satur de această destinație de vacanță. Prețul la cazare este pentru toate buzunarele. Putem merge în plin sezon când prețurile sunt ceva mai mari sau putem să ne orientăm spre începutul spre sfârșitul sezonului când prețurile la cazări sunt foarte accesibile și, în plus, căldura este ceva mai suportabilă.

Mâncarea este bună și ieftină. Cât am stat acolo am mâncat numai fructe de mare în fel de fel de combinații. Mi-au plăcut toate. Porția de calamari pane cu cartofi prăjiți este delicioasă, orez cu scoici, sos în sos de vin, creveți gril, caracatiță …. totul bun, bun de tot. Un alt mare plus al zonei este faptul că primeai din partea casei o carafă mare de apă și pâine prăjită cu unt. Băuturile sunt mai scumpe față de mâncare. Adică o porție de mâncare era 7, 8, 9 euro și o bere, un suc 3$.

Nu se merită să cumpărați desert. Fiecare persoană primește un desert din partea casei. Am primit mini înghețate pe băț, prăjituri făcute după rețete proprii care erau criminal de bune sau chiar cataif. De fapt aceste mici atenții erau trecute pe notă, dar nu era o avere. Era un fel de bacșiș doar că de acei bănuți chiar primeai ceva. Recomand să mergeți în Skala Potamia pentru că în acest oraș se respecta acest ritual. În alte orașe nu se respecta regula în fiecare restaurant.

Plaje recomandate: Paradise Beach este cea mai frumoasă. Coborârea cu mașina este puțin mai abruptă, dar merită să ajungeți acolo pentru că este cea mai frumasă și mai limpede apă. Aliki Beach este o plajă descoperită destul de târziu. Marble Beach a fost una din plajele inundate și s-a încercat reamenajarea ei, dar nu pot să spun că este la fel de frumoasă ca acum câțiva ani. Pe plajă ar trebui să găsim numai bucățele mici de marmură albă care se vede superb în contrast cu apa.

Îmi doresc să vizitez Zakyntos

Oricât de mult iubesc Thassos îmi doresc să mai schimb câte ceva ca să nu mă plictisesc. Despre Zakyntos am auzit multe cuvinte frumoase și este o insulă apreciată. Ce-i drept, în Thassos ajungi imediat. Din Galați până în Thassos sunt doar 800 de kilometri, până în Zakyntos sunt 1500. Christian Tour oferă și alternativa cu avionul pentru a evita drumul lung.

Am văzut că sunt multe hoteluri în regim all inclusive. Îmi doresc să văd și această destinație. Am câteva idei despre ceea ce pot face, dar acest sejur 2019 sper să fie unul memorabil. Voi căuta cea mai bună ofertă și aceasta va fi o noua vacanță cu Christian Tour.

**Articol scris pentru proba numărul 17 a competiției Spring Superblog 2019.

Kamy

11 Comments

  1. Concediul acesta il voi petrece in tara si doar in tara anul acesta, sper ca al anul sa nu mai am atatea cheltuieli si sa ajung din nou in Grecia

  2. Eu sunt mai mare fana a Ciprului. Am petrecut ceva timp acolo si mereu ma intorc cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *