Mici plăceri vinovate și viciile mele nesănătoase

Viciile fac parte din noi și cu toții le avem. Cât de ușor este să scapi de aceste vicii și de dorințe cărora nu le poți ține frâu n-aș putea să spun. Acestea ar putea fi considerate mici plăceri și, deși credeam că am totul sub control, s-a demonstrat contrariul. Dar să vă povestesc care sunt plăcerile mele vinovate.

Mâncarea și poftele nu prea îmi dau pace

Iubesc mâncarea și în special pe cea nesănătoasă. Junk food-ul ar putea fi prietenul meu zilnic și m-aș descurca să mănânc pizza, covrigi, sandvișuri toată ziua fără să duc lipsa mâncării gătite. Evident că acest lucru nu mă ajută și pe termen lung încep să se pună kilograme. Din păcate nu reușesc să stau departe de aceste lucruri.

Mai rău este că nu am nici voința necesară ca să țin vreo cură de slăbire și să mă pot menține în limite. Mă bucur de o genă bună și de faptul că, în ciuda faptului că mănânc destul de multe prostii, nu se depunde chiar tot. O pizza nu este chiar atît de rea doar că eu o mănânc și la ore nepotrivite. Mă trezesc în jurul orei 20 sau chiar 21 să comand câte o pizza și prefer să apelez la Dodo Pizza, pizzeria neobișnuită. Am încredere în ea ca și firmă că folosește produse de calitate și am câteva sortimente pe care prefer să mi le cumpăr de fiecare dată. Chiar dacă comand la ei de mai bine de 2 ani, am avut ocazia o singură dată să întârzie comanda mai mult de 45 de minute. Evident că acest lucru s-a lăsat cu primirea unei pizza gratis. Cine nu se bucură de lucruri gratis?! Am înțeles că vor să facă și un blog neobișnuit numit blog Dodo Pizza.

Cred că ar trebui să fiu puțin mai echilibrată și să încep să mănânc ceva mai sănătos deși acest lucru nu-mi iese deloc. Nu se lipește mâncarea sănătoasă de mine sub nici o formă.

Sunt prietenă bună cu sucurile acidulate

În mod normal aș putea să spun că sunt cel mai prost exemplu. Nu ar trebui să recomand nimănui acetse nebunii ale emele. Poate că este mai bine să spun ca să știți ce este bine să nu faceți. Mai exact, eu sunt o mare iubitoare de Cola. Îmi place enorm de mult. Cât am fost însărcinată mi-a fost foarte pofta de cola și am zis să mă feresc cât pot de ea. Poate că acea poftă încă mi-a rămas întipărită în cap pentru că beau măcar de 3-4 opri pe săptămână măcar 500 ml de suc. Știu că combinația dintre junk food și cola nu este tocmaqi potrivită, dar dacă tot este răsfăț … să fie total. Aș putea să spun că aceasta este singura mea plăcere vinovată de care nu pot scăpa și oricât de mult conștientizez că nu-mi face bine, nu prea pot renunța.

Singurul viciu de care am scăpat este fumatul

Țigările am reușit să le las mai ușor decât mi-aș fi imaginat. Am rămas însărcinată și m-am gândit că dacă va avea copilul vreo problemă eu voi fi singura vinovată. M-am consolat cu gândul că mă voi putea reapuca după ce nasc și că sănătatea copilului este mult mai importantă. După ce am născut am alăptat și am zis să termin și cu acest mic detaliu și după asta. Când avea copilul 2 ani am încercat să fumez și n-am putut. M-am gândit că după 2 încercări eșuate ar fi bine să nu m-ai încerc și că este posibil ca asta să fie un semn. Mă bucur că nu mai am acest viciu la fel de nesănătos ca și restul.

**Articol scris pentru proba numărul 18 a competiției Spring Superblog 2019.

Kamy

6 Comments

  1. E bine că ai scăpat de țigări, eu am renuntat la Cola desi nu aș fi crezut niciodată, uite ca de la 1,5 l pe zi, am ajuns la 1-2 guri de Cola Zero, la cateva zile bune, poate chiar o data pe saptamana.
    Pizza ne place si noua, de multe ori o facem acasa, dar cand ne este prea foame, o comandam.

  2. Ooo, daaa! Ca bine zici! Ma simt si eu! Pizza este una dintre placerile mele vinovate si da, si un viciu nesanatos! Dar nu mananc decat o data pe luna! :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *