Stresul este cel mai mare dușman al meu! Liniștea mi-am găsit-o mereu în brațele mamei

Stresul este unul din factorii pe care toată lumea dă vina atunci când nu are un răspuns exact. Eu m-am considerat întotdeauna o persoană puternică. Niciodată nu mi-am închipuit că pot fi afectată de mici probeleme, că voi fi afectată că am rămas fără job sau că pot să sufăr de o boală neatratabilă. Totuși aceste probleme m-au afectat foarte mult și am să vă descriu exact povestea mea.

Când stresul este responsabil pentru ce ți se întâmplă

Încerc să fiu scurtă și să relatez doar acele probleme prin care eu am trecut și care m-au afectat involuntar. Faptul că nu s-a văzut pe fața mea cât de mult mă consum, asta nu înseamnă că organismul meu n-a avut de suferit. Mai grav este că nu prea poți controla acest fenomen.

 • Aveam un job stabil sau cel puțin așa credeam eu. Job-ul într-un sistem de stat părea să fie una dintre cele mai bune opțiuni în ceea ce mă privea. Eram pe deplin mulțumită când … restructurările din sistemul bugetar au apărut pe nepusă masă și eu am intrat în șomaj. Am fost atât de dezamăgită și aveam impresia că totul s-a năruit. Dezamăgirea a fost atât de mare încât, după mai puțin de un an, am aflat că sufăr de o boală de sânge. Investigațiile ulterioare m-au dus cu gândul că această lipsă a jobului m-a făcut să dramatizez atât de mult totul încât, pe bază de stres, să se declanșeze problema.
 • Au urmat multiple investigații în Galați, București, Iași și răspunsul a venit de la un medic din Viena. A fost singurul care mi-a oferit indicații prețioase. Mi-a confirmat că boala este trombocitemie esențială!!! Denumirea de esențială este dată de faptul că este o cauză necunoscută a declansării ei. A fost un alt șoc pe care l-am avut. Ceea ce poți citi pe internet referitor la această boală te duce cu gândul că viața ta a ajuns într-un punct critic. Ai impresia că zilele îți sunt numărate. Acum a fost momentul în care gândurile mele s-au întunecat și nu mă gândeam decât că nu mai am mult de trăit.
 • Cu timpul m-am obișnuit cu ideea. Ignor acest mic detaliu și faptul că nu am dureri sau alte probleme vizibile, chiar mă fac să uit de problema pe care o am. Asta nu înseamnă că nu m-am mai stresat din mici prostii și din probleme mărunte. Luna trecută m-am trezit cu câteva pete mici pe piele. Dermatologul mi-a dat un mic tratament cu care nu am reușit să-mi rezolv problema. Al doilea medic consultat mi-a confirmat că este o problemă declanșată pe bază de stres. Ca și tratament am primit o cremă cu care să încerc să calmez problema. M-a asigurat că problema se va rezolva complet abia după ce mă voi destresa. Mă uit pe piele și semnele încă se văd.

Concluzia mea a fost că sunt mai sensibilă decât aș fi crezut. Stresul și micile probleme mă afectează mai tare decât m-aș fi așteptat. Și totuși nu pot fi o legumă și trebuie să trăiesc fiecare problemă și să mă consum pentru micile probleme pentru că așa sunt eu. Mă bucur că am alături de mine persoane care mă iubesc și care mă susțin.

Mama mi-a fost alături mereu

Mama îmi este și cea mai bună prietenă. Mereu i-am spus absolut tot și nu m-am scuns de ea. Îmi oferă cele mai bune soluții și mă ascultă ori de câte ori vreau să-i spun câte ceva. M-a ajutat ori de câte ori am avut nevoie și pentru asta îi sunt recunoscătoare pe viață. Știu că este normal și că așa trebuie să fie o relație mamă-fiică doar că problemele pe care le-am avut ne-au apropiat și mai mult.

Pentru că tot vine ziua ei vreau să-i ofer un cadou special. Borealy.ro a fost primul site la care m-am gândit pentru a-i oferi o bijuterie prețioasă cadou. Am mai cumpărat bijuterii de la ei și mi-au plăcut foarte mult. Sunt absolut convinsă că ar fi încântată să o surprind cu un cadou frumos și elegant. Mama mea merită tot ce este mai bun.

Chiar dacă acum sunt și eu mamă la rândul meu și înțeleg ceea ce simte mama mea pentru mine, mă gândesc la un cadou pentru mama identic cu al meu. Să cumpăr același pandantiv care să ne unească pentru todeauna prin acest cadou simplu și frumos.

Vă doresc să aveți și voi o persoană apropiată care să vă susțină și să vă sprijine necondiționat. Este foarte important să știți că aveți pe cineva drag aproape!!!! Nu uitați că mici bucurii puteți să-i faceți oricând, fără a fi vreun eveniment special! Sănătate multă tuturor ….

*Articol scris pentru proba numărul 4 a competiției Spring Superblog 2019.

Kamy

12 Comments

 1. Ma mele noastre sunt niste super eroi e, chiar daca realizam asta abia la maturitate. Ce imi place modelul lantisorului, chiar nu stiam ce sa iau mamei de ziua ei

 2. Pentru mame niciun cadou nu poate arata intreaga dragoste si admiratie pentru tot efortul pe care l-au facut pentru a ne fi noua bine ! Felicitari pentru minunatul articol!

 3. E bine să avem persoane lângă noi, mai ales cand nu suntem in cea mai buna forma. Cadouri trebuie să oferim și fără o anumită ocazie.

 4. Si eu am intrat pe site si m-am gandit sa le cumpar mamei mele si fiului meu doua cruciulite de aur identice pentru ca stiu ca le-ar placea fiindca dragostea dintre ei e foarte mare.

 5. Ce bne este când ai pe cineva care îți este aproape mai ales la greu!
  Și eu am fost norocoasă să am parte de o familie extraordinară. dar pe lângă ei, am întâlnit și oameni străini care mi-au salvat viața la propriu.!
  Sănătate și succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *