Site-urile de anunțuri mi-au schimbat viața

Toți copiii visează ca în weekend să doarmă mai mult, iar eu trebuie să mă pregătesc să mă duc cu tatăl meu în piață. În fiecare dimineață, în weekend aveam program. Trebuia să-l însoțesc pe tatăl meu în piață ca să vândă papagali. Totul a început din joacă și din plăcere. Inițial am început să merg cu el de plăcere. În piață erau singurele momente în care îmi împărțeam timpul doar eu cu el și puteam vorbi orice cu el. În timpul săptămânii era plecat la servici și nu avea timp de mine. În plus, mai eram și alți copii veniți cu părinții lor și aveam diverse activități și cu aceștia care mă țineau ocupată și nu prea aveam cum să mă plictisesc. 

Pasiunea tatălui meu pentru papagali

Tatăl meu a făcut o pasiune pentru păsările exotice și a început să crească papagali, la început, ca mai apoi să-i comercializeze. În anii ’90 tot procesul de vânzare se desfășura exclusiv în piață. Sămbăta și duminica mergeam în piață cu cușca de papagali și treburile mergeau bine. Am prins și eu rapid această pasiune și treptat tatăl meu m-a lăsat pe mine să mă duc în piață singură. Mă bucuram să fac acest lucru pentru că în felul ăsta reușeam să aduc și eu câțiva bănuți în casă și să fiu de ajutor. În altă ordine de idei, totul se desfășura cam în joacă și nu era nimic strict.  Una din micile recompense oferite erau câțiva bănuți de buzunar și duminica aveam program de ieșit la cofetărie.

Ieșitul la cofetărie era cea mai bună recompensă pe care o puteam primi. Era o plăcere imensă să ies la un suc și o prăjitură alături de câțiva prieteni. De fapt, prietenii mei erau copiii a căror părinți vindeau lucruri în piață alături de mine. Aveam pasiuni comune, să zic așa. Nu știu dacă cineva reușește în aceste câteva cuvinte să înțeleagă exact ceea ce am trăit eu în copilărie.

Transferul papagalilor din apartament

La început papagalii erau crescuți într-un apartament. O cameră și un balcon era pline de papagali. Erau cam în jur de 200 – 300 de bucăți. Unii erau puși în cuști pentru împerechere, iar alții puși la comun. Nu …. nu cred că vă puteți imagina câtă mizerie se făcea zilnic. Cum este să dea din aripi câteva sute de papagali și să se împrăștie prin toată camera pene și semințe de mei(asta mănâncă un papagal). Am decis să ne mutăm la casă pentru că ne era mult mai ușor așa.

Ne-am mutat la casă în momentul în care am intrat la liceu. Acum aveam suficient spațiu pentru păsări doar că eu crescusem și nu mai vroiam să mă duc în piață cu papagalii. Crescusem și deja aveam alte priorități și alte dorințe. Așa am descoperit că pot să apelez la anuntul.ro pentru a intermedia vânzarea.

Ideea adăugării unui anunț online m-a ajutat mai mult decât m-aș fi putut aștepta. Totul a început să meargă din ce în ce mai bine și începusem să vând papagali și persoanelor din alte orașe. Intermedierea conversației telefonice reușea să mă ajute să fac mult mai multe vânzări decât dacă aș fi reușit eu să fac în orașul meu.

Ce m-aș face dacă s-ar închide site-ul de anunțuri?

Încerc să-mi închipui viața mea de acum câțiva ani când nu existau aceste site-uri de vânzări. Mi-ar fi foarte greu să mă adaptez la stilul meu de viață din copilărie. Ar fi groaznic să fiu nevoită să mă întorc să vând papagali în piață. M-aș simți de parcă m-aș întoarce în timp. Cred că ar fi la fel de rău ca și cum cineva s-ar hotărâ să-mi ia telefonul mobil.

În cazul în care vă hotărâți să vă luați un papagal, eu vă sfătuiesc să analizați bine situația. Nu este doar un animal de companie. Acesta are nevoie de o atenșie aparte, să-i oferiți mâncare și apă proaspătă. Mai multe informații despre ce atribuții aveți în cazul în care vă orientați spre un papagal găsiți aici. Nu sunt deloc greu de îngrijit doar că necesită puțin mai multă atenție, ca orice animal de companie. Câteva sfaturi puteți citi și aici și sunt convinsă că vă vor ajuta să faceți cea mai bună alegere.

Nu-mi doresc să dispară site-urile de anunțuri! Sunt extrem de eficiente și utile! Tu ai putea trăi fără site-urile de anunțuri?

*Articol scris pentru proba numărul 3 a competiției Spring Superblog 2019.

Kamy

12 Comments

  1. Foarte frumos articolul tau!Felicitări!de mare ajutor aceste anunturi publicitare!

  2. Super articol, chiar mi-a plăcut. Mult succes în competiție.
    Pentru mine a fost o temă super grea până în ceasul al 12-lea. Apoi m-a lovit inspirația. Nici nu trebuia să dau anunț în ziare :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *