Cum să te răcorești într-o vară călduroasă

După o iarna lungă și grea, tot ce ne dorim este să vină vară cât mai repede. Vară, căldura, soare,plajă și … un strop de răcoare. Deși ne place tare mult vara, trebuie să recunoaștem că disconfortul termic este foarte deranjant. Pe cât de mult căutăm iarna căldură, în aceeași măsură tânjim vara după un strop de răcoare. Iată câteva sfaturi care ne vor ajuta să facem față mai ușor temperaturilor mari din termometru.

Sfaturi pentru a ne răcori

Prima recomandare care vine din partea medicilor, este sa consumăm zilnic minim doi litri de lichide. De preferat este apă plată, dar putem consuma și sucuri proaspete făcute în casă. Ceaiurile cu gheață ne pot potoli răcoarea în zilele de vară. Un duș la o temperatură medie vine ca o binecuvântare în zilele de vară. Nu este sănătos să facem duș cu apă rece pentru că riscăm să ne îmbolnăvim. Pentru a răci mai repede lichidele le putem pune în congelator preț de 20 de minute și pentru a răci mai repede fructele putem face același lucru.

Gătitul în bucătărie poate deveni un coșmar pentru că se va mări senzația de disconfort termic, stând lângă cuptor sau lângă aragaz. Este bine să mai luăm o pauză de gătit și să ne hrănim cu fructe și salate. Vara somnul nostru are de suferit. Căldura nu ne dă pace și ne este greu să dormim liniștiți. Pentru a avea o temperatură potrivită în casă putem instala un aparat de aer condiționat.

Primul și cel mai mare avantaj oferit de aparatul de aer condiționat este răcoarea pe care ne-o oferă. Răcoarea degajată de aparatul de aer condiționat ne ajută să ne îndeplinim toate activitățile zilnice în cele mai bune condiții. Ne oferă gradul optim de confort de care avem nevoie. Pentru ca aparatul de aer condiționat duce la o scădere a temperaturii din locuință, mediul va deveni prea puțin favorabil pentru apariția insectelor și a parazitilor. Aerul condiționat din casă ne ajută să nu ne mai deshidratăm și să transpirăm. Pe Simag.ro găsim aparate de aer condiționat la un pret avantajos. Ofertele sunt generoase și aparatele de înaltă calitate. Skyworth ne oferă cele mai calitative aparate de unde putem alege pe acela de care avem nevoie. Eu m-am orientat către un model Skywoth premium care îndeplinește toate criteriile pe care le am de un aer condiționat.

Ce sa nu faci vara

Cel mai important este să eviți consumul de alcool. Vara când este foarte cald, este contra indicat să consumăm băuturi alcoolice. Nu trebuie să ne expunem soarelui la orele de vârf și în mod special fără a ne lua măsuri de protecție. Nu trebuie să ne lipsească ochelarii de soare și cremele cu factor de protecție solară. Nu consumați băuturi fierbinți. Evitând aceste acțiuni vă veți proteja de efectele nefaste ale caniculei.

Voi cum reușiți să treceți mai ușor de căldura arzătoare a verii?

Kamy

7 Comments

  1. Un subiect foarte delicat, ma refer la partea cu aerul conditionat, fiica mea imediat face rosu in gat, nu stiu sigur daca e de la el sau altceva.

  2. Cand e foarte cald, iesim din casa si mergem undeva la munte, dar un aparat de aer conditionat cred ca ne vom lua si noi pentru a trece cu bine peste vara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *