Cum trebuie dotată mașină în funcție de sezon

Mașină este un bun necesar pe care îl folosim aproape zilnic și a cărui utilitate este incontestabilă. De mașina cu care circulăm depinde viața noastră și cea a pasagerilor pe care îi avem în mașină.  O mașină supusă unei inspecții tehnice periodice ne va oferi siguranță de care avem nevoie.

Ce facem cu mașina pe timpul iernii 

Circulația se desfășoară cu dificultate iarna când ninge sau când pe partea carosabilă regăsim gheață sau polei. Fiecare șofer trebuie să pregătească în mod adecvat pentru iarnă mașină. Căutăm cele mai bune prețuri și cele mai sigure produse din acest magazin anvelope. Nu doar că ne protejează anvelopele se sezon, dar permit și o frânare mai sigură în condiții de ninsoare sau gheață. Și în plus, ele sunt și obligatorii din din punct de vedere legal. Pe lângă cauciucurile de iarnă, în mașină trebuie să se regăsească în orice sezon o trusă de prim ajutor,  stingător de incendiu, și triunghi reflectorizante.
În plus,  este obligatoriu ca în mașină să avem o roată de rezervă. Cheile pentru roți, compresorul de aer,  sunt elemente indispensabile din mașină noastră. Geamul mașinii îngheață iarna. De aceea o racletă este perfectă în portbagajul mașinii. De asemenea, și soluțiile antingheț sunt foarte eficiente. Dezgheață geamul rapid și fără prea mult efort.

Cum întreținem cât mai bine mașina 

Întreținerea unei mașini este un fel de poliță pentru noi. Dacă avem mereu grijă de mașină, aceasta va fi mereu ca nouă. Se recomandă respectarea programului de mentenanță. Recomandările din manualul mașinii trebuiesc  respectare cu strictețe pentru a acea o mașină sigura. Este necesar să trecem cu mașina pe la service pentru a efectua o mică verificare. Dacă este cazul să schimbăm cauciucurile apelăm la vulcanizare care ne poate îndruma către unele dintre cele mai bune anvelope potrivite mașinii noastre. Întotdeauna este de preferat să alegem un mecanic de încredere dintr-o unitare specializată și autirizată.
Pentru a evita accidente conduceți în permanență cu atenție sporită. O mașină serios avariată în urma unui accident nu mai fi niciodată ca nouă. Un sfat binevenit este să menții mereu mașina curată. Astfel vei proteja caroseria o perioadă mai mare de timp. Acordă o atenție sporită zgomotelor neobișnuite ale mașini întrucât acestea pot semnala grave defecțiuni. În situația în care mașina are o anumită defecțiune reparația acesteia nu necesita amânare. O mașină trebuie să aibă anvelope de sezon, frâne sigure și să nu prezinte defecțiuni.

Kamy

6 Comments

  1. eu nu as sti cu ce sa incep la intretinerea masinii, sotul se ocupa de acest aspect eu doar conduc (nu prea bine) si incerc sa nu o stric prin contact cu obiecte contondente 🙂

  2. Eu desi am carnet, nu prea ma pricep la chestiile de acest gen foarte bine. Insa mereu inainte sa plec la drum (sau la fiecare 2 sapt) o duc la service pentru verificari de rutina. Siguranta pe primul loc 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *