Înființează o societate comercială și devino propriul tău patron

Să lucrezi la patron nu este de fiecare dată tocmai plăcut. La locul de muncă pot apărea probleme cu șefii sau pot avea loc situații neplăcute cu colegii. Să ai o firma a ta, să pui bazele unei societăți comerciale, nu este deloc greu. Astfel devii propriul tău șef.

Avantajele înființării unui SRL

O societate comercială cu răspundere limitată are la bază existența a minim un asociat unic și până la 50 de asociați. În acest fel sarcinile sunt împărțite. În cazul în care vrei să pleci în concediu sau se întâmplă o situație neprevăzută, altcineva în locul tău se poate ocupa de firmă și are exact acceași răspundere. Când au loc ședințe vei putea lua parte la ele și îți vei putea exprima punctul de vedere cu privire la deciziile și hotărârile ce trebuiesc luate în ceea ce privește firma.

O companie ce se ocupă cu înființare firme SRL precum cea de aici te poate îndruma încă de la început cum este de preferat să procedezi pentru ca firma să fie pe drumul cel bun de la început. La nivelul unei firme SRL, activitatea economică se desfășoară conform anumitor precizări din actul constituțional al societății comerciale. În privința obligațiilor ce revin companiei comerciale, acestea se raportează la capitalul social al firmei. Asociații unei firme SRL trebuie să își îndeplinească obligațiile referitor la capitalul social, în numerar sau în natură.

Asociații au obligații privind plățile sociale. Un asociat poate ocupa și funcția de administrator al companiei. Un asociat unic poate alege să pună bazele unui SRL datorită multiplelor sale avantaje. În plus, răspunderile vor fi împărțite și fiecare își primește partea care i se cuvine.

Avantajele înființării unui PFA

Înainte de a pune bazele unei asociații familiare sau înainte de fondarea unei companii este important să vă întocmiți un plan de afaceri. Alegerea unei firme de organizare profitabile poate fi cheia succesului unei afaceri. Dacă alegeți să optați pentru o înființare PFA găsiți aici toate informațiile. Oricum ar fi, trebuie să știți că un prim avantaj de care vă veți bucura este dat de costurile reduse. Tot în privința cheltuielilor veți mai avea un plus pentru că nici cheltuielile de administrație nu sunt deloc mari. În plus, persoana care a înființat un PFA se va ocupa de contabilitate. Astfel nu este nevoie de angajarea unui conabil autorizat.

În situația în care apelați la serviciile unui contabil, suma pe care va trebui să o plătiți va fi cu mult mai mică. Înființarea PFA vă scutește de bătaia de cap cu actele. Aveți doar câteva declarați de depus. În situația în care doriți să angajați persoane pentru companie, aveți dreptul să faceți acest lucru. Puteți foarte ușor să treceți la o schimbare sediu social fără a întâmpina dificultăți. Găsiți aici toate documentele necesare pentru acest pas. Oricare ar fi tipul de companie pentru care optați alegeți opțiunea cea mai avantajoasă pentru dumneavoastră.

Kamy

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *