Cum este sa fii mama

Un copil te responsabilizează și te schimbă. Chiar dacă nu vrei să recunoști asta sau nu conștientizezi aceste schimbări ele se produc. O persoană care nu are copii nu are cum să înțeleagă aceste fenomene și orice discuții în contradictoriu cu acestea este strict poveste. Vreau să vă povestesc câteva mici etape din viața unei mame așa cum le-am trăit eu.burtica de insarcinata-min

Vreau un copil

Multe cupluri hotărăsc mult prea târziu să facă acest pas din diverse motive: teama de responsabilitate, că nu se vor mai putea distra, că nu vor avea ajutoare, că vor să îşi facă concediu în 2,4,6 dar fără copii, etc. Cu toţii am trecut prin asta şi aceste sentimente nu ne sunt străine doar că vine un moment în viaţa fiecăruia în care trebuie să îşi ia viaţa în mâini şi să facă un copil. Un copil este esenţa fiecăruia de a trăi, de a lupta în viaţă şi de a-şi dori mai mult. Ai cui să îi laşi toate agonisirile tale.

Dacă acum câţiva ani media tinerilor cu copii mici era în jur de 22-25 ani, acum a ajuns să fie undeva la 25-29 ani. Poate că nici acest aspect nu ar fi un impediment doar că pe măsură ce înaintăm în vârstă nu mai este chiar atât de uşor să avem un copil. Mâncarea cu multe E-uri, aerul poluat şi stilul de viaţă mai puţin sănătos duc la infertilitate.

O întrebare frecventă în rândul părinţilor “oare mă voi descurca cu un bebe?”

Înainte de a te hotărâ să fac pasul cel mare îţi pui multe întrebări care conduc la răspunsuri negative. Eu nu pot să spun decât un lucru: niciodată nu vei avea suficienţi bani, niciodată nu eşti pregătită, cariera o poţi face atât înainte cât şi după bebe şi exemplele de acest gen pot continua. Chiar dacă le ai pe toate tot îţi vei găsi câte un motiv dacă nu vrei un bebe.

Sarcina

Sarcina este o perioadă unică din viaţa unei femei. Un sentiment unic şi inexplicabil atunci când simţi primele lovituri în burtică. Este bine ca atunci când afli că vei avea un bebe să te orientezi către un ginecolog în care să ai încredere şi acesta va şti cum să te îndrume şi este indicat ca absolut orice problemă care ţi se pare anormală să i-o relatezi şi niciodată să nu cauţi răspunsuri inutile pe internet. Din proprie experienţă îţi spun că este cel mai probabil să te panichezi mult mai tare decât eşti.

Depresia postnatală

În rândul tinerelor mame aceasta este o problemă frecventă. Eu am avut un mare noroc că nu am avut această problemă dar această depresie poate fi trată doar de specialişti. De cele mai multe ori sunt speriate de faptul că nu se descurcă cu copilul, copilul plânge foarte mult şi nu ştiu ce să îi facă şi eu cred că dacă vreţi să evitaţi această problemă trebuie să aveţi un mic ajutor măcar în primele săptămâni. Poate că totul ar fi mai ok dacă mama ar reuşi să se odihnească dar dacă nu are înlocuitor ea nu o poate face.

Alăptatul

Primele tehnici trebuie să le înveţi din maternitate. Idea alăptatului o ştie toată lumea. Pui copilul la sân şi acesta trebuie să tragă, doar că atunci când este mic el nu se descurcă să facă asta dacă nu îl îndrumi. În primele săptămâni pot apărea probleme ale alăptatului care nu îţi sunt tocmai străine şi atunci ai nevoie de informaţii specializate. Eu recomand să le daţi un mail unor specialişti office@webadviser.ro care susţin că îţi pot oferi informaţii online şi este probabil ca aceştia să îţi rezolve problea mult mai repede decât te-ai aştepta!

Kamy

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *