Pasionații de modă sunt tot timpul în căutarea unor piese vestimentare cât mai deosebite și dacă este posibil să aibă parte doar de modele unice. Nu este ușor să găsești modele de acest gen și pentru a-și îndeplini aceste mici plăceri apelează la romanian designers. De cele mai multe ori un creator de modă realizează în primă fază serii de produse limitate și acesta este cel mai bun prilej pentru a vă achiziționa piese vestimentare din colecțiile recent lansate.
Am auzit multe persoane care s-au săturat de hainele de serie și nu mai suportă să vadă același model de haină în jurul lor sau să vezi în stația de autobuz o persoană care poartă exact aceeași bluză cu a mea. Pentru a evita astfel de neplăceri trebuie să căutăm soluția perfectă. Una din soluții ar fi să ne luăm modele unicate de la designeri sau ultimul trend este să ne luăm haine de la târgurile cu produse vintage. Mizez pe faptul că acele modele sunt speciale și cu siguranță nu veți întâlni modele asemănătoare într-un alt loc.
Într-un timp mama mă tot sfătuia să îmi cumpăr haine mai scumpe pentru că trebuie să trec la un alt nivel și pentru că acest gen de haine sunt mai elegante. Sincer în acel moment nu prea am înțeles-o și nici nu i-am dat prea multă dreptate și acum realizez că avea dreptate.
Recent am auzit de un nou concept … VforVintage. Pe scurt VforVintage înseamnă design contemporan și cultură vintage. Acesta este un târg organizat de Laura Călin unde adună tineri designeri dar și expozanți care comercializează produse vintage. Fiecare târg are o tematică diferită și aceasta se regăsește în produsele găsite la târg. Aceste târguri sunt extrem de bine documentate și gândite pentru că ele sunt pregătite cu mult timp înainte și cu o lună înainte de începerea târgului este destinată special promovării.
La început a fost puțin mai greu să găsească expozanți dar acum, pentru că este un târg cu tradiție, Laura Călin are o întreagă bază de date cu astfel de persoane. Am avut ocazia să particip la un astfel de târg și am ajuns exact în momentul în care se servea ceai. Nu înțelegeam ce se petrece dar am înțeles că tematica târgului era inspirată din Londra și în momentul în care am ajuns eu se servea ceaiul de la ora 5.
O idee ingenioasă și inedită pentru că acest aspect mi-a plăcut și m-a determinat ca pe viitor să mai particip la astfel de evenimente. Pe de o parte este plăcut să admir obiectele prezentate prin intermediul târgului și pe de altă parte am făcut niște achiziții de care sunt tare mândră.
Dacă tot am vorbit de Laura Călin, inițiatoarea târgului, vreau să arăt un articol pe care l-am citit despre ea care se încheie cu un interviu(aici). Am apreciat foarte mult sinceritatea ei și felul în care gândește și pune problema. Pare o persoană inteligentă care a creat o idee de afacere interesantă și poate fi o sursă bună de inspirație pentru persoanele care intenționează să aibă propria lor afacere.
Nu am auzit de acest targ dar pare tentant
Și eu ador obiectele vintage…pare tentant târgul ăsta!