Casele eficiente energetic încep …din pod!

Izolația acoperișului și a podului are nevoie de atenția ta

În vara acestui an, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a anunțat un program menit să eficientizeze locuințele din punct de vedere energetic. Realizat în premieră, acest program avea rolul de a ajuta atât mediul înconjurător cât și economiile românilor care pot să își reducă costurile, prin diminuare facturilor pentru energie. Astfel, toți proprietarii de case au de câștigat; natura, de asemenea, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Și astăzi (la data scrierii articolului), persoanele fizice se pot înscrie în acest sistem de sprijin financiar de care tocmai am vorbit – Casa Eficienta Energetica – pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu.

Era nevoie în țara noastră de un astfel de sprijin? Autoritățile afirmă categoric că da – în România se estimează că o foarte mare parte din case pierd:

prin pereți minim 30% din energia pe care o au în interior,
25% prin acoperișuri
25% prin ferestre.

Fie că te califici la acest program, fie că nu ești acceptat sau nu dorești să te înscrii, de un lucru poți să fii sigur. Dacă nu ai o izolație adecvată a tavanului, a podului sau a mansardei, pierzi bani și …energie. În plus, climatul din casă poate fi unul nesănătos și confortul tău are de pierdut, în mod considerabil!

Una dintre soluțiile de care te poți bucura alături de familia ta, atât pe termen scurt (vei simți efectele în scurt timp, în această toamnă/iarnă) cât și pe termen lung (să ne gândim la sustenabilitatea și durabilitatea unei lucrări bune) este izolația podului cu celuloză. Izolația acoperișului este importantă atât din punct de vedere al protecției (între acoperiș și restul construcției) cât și a sporirii performanței locuinței (energetic). Cât mai simplu spus: izolația podului ține apa, praful, vântul, zgomotul, frigul și căldura departe; se dezvoltă astfel un mediu “curat”, sigur și sănătos ce permite trecerea vaporilor. Dacă se adună umezeala la nivelul izolației, aceasta trebuie să poată ieși și să se vaporizeze ușor – altfel, mucegaiul își va face făcută apariția fără întârziere.

Recomandările experților? Izolația cu celuloza (vezi aici ofertele online):

Se pompează, prin presiune, de afară, direct până în pod
Celuloza pompată ajunge repede în toate colțurile și unghiurile acoperișului/podului/mansardei, prin “mici ferestre” deschise și apoi bine sigilate de lucrători în folia
Manopera este rapidă
Nu se creează deșeuri sau mizerie
Este montată doar de către specialiști

Rezultatul? O izolație organică, durabilă și rezistentă la uzură, ce ține la distanță mucegaiul, insectele și dăunătorii, ce izolează termic casa și acoperișul, izolează fonic și este mai eficient decât vata minerala (bazaltica ori de sticlă) și spuma poliuretanică.

Bucură-te de o casă călduroasă, eficiența energetic, ce are capacitatea de a preveni pierderea căldurii în sezoanele reci și de asemenea de a preveni încălzirea în timpul verii. Pentru un climat interior sănătos biologic, cu mai puțin stres și mai puțină gălăgie, alege izolatia cu celuloza – solutia verde de la Izolatiinaturale.ro!

Kamy

6 Comments

  1. Stau la bloc si la parter mai exact, insa tata se gandea mai zilele trecute sa isi schibe acoperisul case si sa izoleze , am sa ii spun sa se intereseze, mersi de pont

  2. Noi stăm la bloc, însă tare mă bate gândul ca în viitor să ne mutăm la casă. Aș da orice să stau la casă, într-un loc liniștit. Voi ține cont de sfaturile tale, dacă visul meu o să prindă aripi.

  3. Îmi amintesc cât am studiat ofertele de izolație a casei când am construit. Am 0ales ce era mai eficient la acel moment, dar dacă ar fi să construim din nou sigur ne 0am gândi la recomandarile tale pentru ca este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie ținut cont.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *