Modul în care percepem realitatea – cum să obții doza de fericire?

Fericirea este un sentiment la care visează fiecare dintre noi. Persoanele fericite atrag parcă și evenimente plăcute în viață. Aceștia sunt oameni care își construiesc relații frumoase, sunt multumiți și au o sănătate de fier. Este demonstrat că persoanele care au o viață psihică echilibrată au și un sistem imunitar bun.

Totuși definițiile fericirii diferă. Dacă e să vorbim psihologic până și Freud și Jung au păreri diferite. Jung este de părere că fericirea nu este posibilă fără tristețe. Freud pe de altă parte a ajuns să constate că fericirea înseamnă îndeplinirea dorințelor din copilărie. Nu se poate spune că fericirea se identifică într-un mod anume, acestă stare de bine este percepută de fiecare în mod diferit. Dar dacă este vorba despre același termen, de ce există atât de multe teorii și definiții?

Ei bine, natura umană este proiectată să perceapă diferit realitatea. În esență, starea de bine este influențată de așteptări, prejudecăți și principii de viață. Dintre acestea, așteptările de la persoanele din jur se pot transforma adesea în inamici. Este adevărat că trăim într-o societate, într-o familie, la o casă sau la bloc și inevitabil se ivesc factori externi care perturbă starea psihică.

Acestea nu sunt altceva decât rezultatul unor conflicte de emoții și sentimente între ceea ce ne dorim și ceea ce trebuie să facem. Așa au ajuns depresiile și alte afecțiuni să capete o popularitate ridicată. Mai mult decât atât, trăim în trecut și ezităm să mergem la psiholog pur și simplu din cauza unei obișnuințe dictate poate de o mentalitate demult apusă.

Suntem înclinați să avem așteptări despre tot ceea ce ne înconjoară, dar nu avem așteptări de la noi înșine. Un pas spre a ajunge la o stare echilibrată psihic este atenția asupra sănătății. Astfel, este recomandat să apelezi cu încredere la serviciile de specialitate oferite de psiholog. Un punct de reper este Daniel Ivancabinet de psihoterapie Bucuresti.

Cum să ajungi la fericire?

În primul rând, poate ai văzut prin filme sau ai auzit de la diverși oameni care au fost la psiholog că este esențial să recunoști că ai o problemă. De exemplu, depresia poate avea o sumedenie de forme, de la afecțiuni fizice până la oboseala cronică, insomnii și chiar atacuri de panică sau nervozitate accentuată. Orice afecțiune este notificată de organism prin diverse simptome care dacă nu sunt luate în considerare se agravează în timp. De aici vine și recomandarea acestui cabinet de psihoterapie București Daniel Ivan.

Așa cum am specificat, fericirea ține de modul în care este percepută realitatea. Un job stabil, o mașină nouă, o casă, iubirea semenilor nu ar trebui să defineasca fericirea sau nefericirea. O vorbă spune că fericirea înseamnă să știi să îți dorești ce ai deja.

În linii mari, această stare după care alergăm, dar fără să o ajungem ține în linii mari de a fi mulțumit cu tine, cu cei din jur și cu ceea ce deții. Tot astfel se poate traduce și teoria lui Jung. Practic nu ne dăm seama de ceea ce avem până nu pierdem acel lucru, în acest caz fericirea fiind definită de tristețe.

Un echilibru emoțional și starea de fericire se educă, se învață. Este nevoie de serviciile unui psiholog care să deschidă acea barieră, să înlăture acea lentilă care perturbă imaginea realității așa cum este ea. În acest sens, Daniel Ivan este o recomandare. Dacă ești interesat de aspectele spre care se orientează serviciile de la acest cabinet de psihoterapie București găsești mai multe informatii pe DanielIvan.ro.

Kamy

10 Comments

  1. Daca in viata noastra lucrurile au luat.o razna si ne simtim rau, un astfel de control nu ar strica.

  2. Cu totii cred ca avem nevoie din cand in cand la cate o sedinta la un psiholog sau psihoterapeut. Astfel de sedinte nu au cu ce sa strice, ba din contra iti fac doar bine

  3. Fericirea si motivele ei difera pentru fiecare dintre noi. Si e efemera pentru ca nu putem fi fericiti permanent, dar putem trai momente fericite in fiecare zi.

  4. Candva am avut si eu nevoie de sedinte la psiholog, dar recunosc ca mie mi-a trebuit mai intai medicatie ca sa-mi revin, am facut o depresie puternica, am stat in spital, la veseli, apoi am mers si la psiholog. Multumesc Domnului, lucrurile s-a normalizat…!

  5. Orice om vrea sa cunoasca fericirea! In familie, la job, la tinerețe sau la o vârstă mai înaintată, toți căutăm fericirea alături de oamenii dragi nouă! Dacă ai prieteni, fericirea e garantată!
    Mai ales că, orice problemă are și o rezolvare! Dacă nu o vezi, e bine să știi unde să cauți ajutor!

  6. Fericirea vine din interiorul nostru! E bine sa nu renuntam niciodata din a o cauta. Cand e nevoie, un terapeut bun ne poate indruma sa gasim fericirea din viata noastra. ^_^

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *