Căminul pentru bătrâni – alternativă singurătății

Cu toții ne dorim să ne petrecem cât mai mult timp cu bătrânii noștri. Să ne bucurăm de bunicii și părinții noștri. Să depanăm amintiri, să stăm ceasuri întregi de vorbă, să le ascultăm povața. Însă, întâmpinăm anumite dificultăți ei viața ne pune piedici, care nu ne permit să ne petrecem timp cu cei dragi. În timp ce unele persoane aleg să îi lase pradă singurătății și neputintei pe părinți sau bunicii lor, alte persoane aleg un cămin de bătrâni potrivit pentru ei. Deși nu sunt privite ca fiind prima soluție pe care este bine să o alegem pentru cei dragi nouă, este important să înțelegem că este o opțiune sigură.

Unele persoane aflate la o vârstă înaintată simt nevoia de mai multă atenție și de o grijă specială. Trecerea timpului nu își pune amprenta doar asupra chipului nostru. Începem să avem probleme de sănătate, avem probleme de memorie și ne confruntăm cu situații în care nu ne mai putem îngriji singuri. Într-un camin de batrani găsim un personal bine pregătit care este mereu la dispoziția persoanelor găzduite aici.

Avantajele alegerii unui cămin de bătrâni

Un cămin de bătrâni reușește să satisfacă așteptările noastre și nevoile persoanelor care vor fi găzduite aici. Într-un cămin sunt vârstnici într-un număr mare. Într-un astfel de loc ei pot să își formeze un cerc de prieteni. Pot comumica între ei, pot socializa și pot lua parte la activități comune. Într-un cămin persoanele din viața noastră vor fi înconjurate de oameni iubitori și câte le vor oferi atenția de care au nevoie. Prietenii și familia pot veni oricând în vizită la bunicii lor. Îi pot lua acasă ori de câte ori își doresc. Hrana din cămine este special adaptată nevoilor pe care vârstnici le au. Aici au parte de consiliere psihologică. Au serviciile medicale de înaltă performanță și sunt supuși periodic analizelor medicale.

În orice cămin au loc activități din cele mai diverse domenii. Fiecare persoană își poate alege un program care îl atrage cel mai tare. Persoanele se bucură de un program permisiv și se pot odihni sau pot face mișcare ori de câte ori doresc. Un cămin de bătrâni reușește să ofere toate condițiile persoanele în vârstă pentru a se bucura de tot ceea ce au nevoie. O soluție sigură și de încredere pentru noi și un mod plăcut de petrecere a bătrâneții celor dragi nouă.

Kamy

3 Comments

  1. Deși ideea de cămin este destul de prost înțeleasă, cred că este o soluție potrivită pentru oamenii singuri sau neajutorați. Cu condiția ca acesta să reprezinte cu adevărat un cămin, unde să se simtă tratați cu grijă și respect.
    Am avut o experiență despre care am și scris, cu niște condiții doar pe hârtie, în prezentări. Mi-a lăsat un gust amar, cu atât mai mult cu cât costa o căruță de bani 🙁
    Sper să fie o excepție!

  2. La noi ideea de “Camin de batrani” este vazuta ca si cum ai duce omul la ospiciu….de fapt, nu e chiar asa…Decat sa locuiasca singuri, mai bine aproape de alte “tinere sperante” ca ei, carora sa le spuna cate ceva, cu care sa imparta o carte sau sa fie corespunzator ingrijiti. Sper sa se schimbe si la noi ceva in bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *