Etapele construcției unei case la roșu, pas cu pas

Oricine visează să aibă propria casă. Este mult mai frumos să locuim la curte. O casă la curte ne oferă mai mult spațiu. Avem mai multe perspective și ne putem construi o casă după bunul plac. Dacă ne-am cumpărat terenul, trebuie să ne asigurăm că avem toate documentele necesare pentru a trece la construcția casei. Cel mai important este să găsiți o echipă serioasă care să se ocupe de construcția casei. Sunt mai multe etape pe care trebuie să le parcurgem pentru construcția unei case.


Pregătirea terenului

Este de preferat să avem un teren curat pe care urmează să construim casa. Nu trebuie să avem arbuști sau tufișuri ori strat vegetal pentru zona delimitată pentru construcția casei. Dacă pe teren au existat fundații vechi trebuie să curățăm totul. Șeful de șantier va ști exact dacă se poate folosi sau nu de fundația deja existentă. În cazul în care totul este pregătit se poate trece la trasarea fundației.

Turnarea betonului de egalizare

În urma efectuării săpăturilor puteam să trecem la turnarea primului strat de beton. Turnarea betonului se face prin mai multe metode. Putem opta pentru o cifă, o butonieră sau manual. Prețul diferă pentru fiecare metodă în parte.

Nu uitați de montajul utilităților

În această etapă se montează țevile pentru utilități. Aceste conducte sunt foarte importante. Ele ne vor fi de folos în întreaga casă, de la bucătărie și baie până la dormitor .

Armarea fundației

Pentru a avea o casă cât mai rezistentă trebuie să folosim cele mai bune materiale. Un element important pentru fundație, fier beton de cea mai bună calitate este ceea ce avem nevoie pentru o casă nouă. M-am orientat către fier beton romanesc pentru că mi s-a părut că este bun ca și caracteristici și preț. Trebuie să ne asigurăm că această etapă este cat mai corect realizată, că muncitorii respectă cu strictețe planul și că nu există abateri. Vom avea nevoie și de plasă sudată pentru a consolida armăturile casei. Aceste materiale sunt foarte importante pentru că ele constituie structura de rezistență a casei și o vor proteja în caz de cutremur.

Realizare plăcii și zidirea pereților casei

Golurile rămase în urma săpăturilor trebuie să fie umplute cu pământ. După tasarea lor se trecere la turnarea betonului. Si de această dată avem mai multe opțiuni. Putem alege o cifă, putem opta pentru o betonieră sau se poate lucra manual. După ce placa se usucă, aceasta trebuie udată din abundență pentru a evita apariția fisurilor. După acea se trece la realizarea structurii casei. Se va executa zidăria și stâlpii vor ridicați. În această fază nu vom uita că va trebui realizată termoizolația. În acest moment putem spune că avem o casa construită la roșu. Aceste etape ne pot lua ceva timp, însă dacă ne bazăm pe o echipă de lucru promptă, treburile pot merge ca pe roate. Etapele ridicării unei case la roșu trebuie făcute cât mai bine pentru a avea o casă solidă.

V-ar plăcea să vă implicați în construcția propriei case?

Kamy

11 Comments

  1. nu as fi eu prea pasionata de domeniul asta, deci chiar as zice pas la partea cu implicarea. nu de alta, dar nici nu ma pricep, asa ca de ce sa stau sa supraveghez ceva care oricum habar nu am cum se face? totusi, as apela la profesionisti si m-as documenta asupra materialelor folosite

  2. Nu cred ca mi-ar placea pentru ca nu imi plac lucrurile neterminate si demolarile si nu cred ca as rezista la stres. Prefer o casa gata facuta.

  3. Eu m-am implicat de la inceput si am invatat multe lucruri interesante, a fost o parte frumoasa. Trebuie sa ai grija la detalii pentru a avea o casa bine facuta.

  4. Constructia unei case implica muuulte lucruri, mult timp, multi bani, cred ca trebuie sa ai si putin curaj sa faci asta, nu cred ca as avea nici curaj si nici rabdare sa o fac.

  5. Da, chiar asa, si eu visez sa locuiesc la casă, desi am stat intr-o casa pana la 16 ani. Dar atunci nu erau conditiile de acum si mie mi-a placut sa am mut la bloc unde nu mai trebuia sa focarim toata ziua inclusiv pentru boilerul din baie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *