Cât de mult contează alegerea nepotrivită a parchetului din casă

Anul trecut mi s-a pus pata pe parchetul din casă și am zis că-l schimb pe o parte din el. Am făcut curățenie în cele 2 dormitoare și am vrut să profit de ocazie și să schimb și parchetul dacă tot făceam dezastru în casă. Totul a decurs conform planului pentru că în felul ăsta nu mi-a fost greu deloc. L-am scos pe tot înainte de a începe curățenia și după ce zugravul și-a terminat treaba, am fost să-mi cumpăr parchetul.

Câteva greșeli și-au făcut apariția inevitabil. Am ales cu ochii și atât. M-am bucurat că mi-am ales ceea ce mi-am dorit, influențată și puțin de preț. 35 lei/m² mi s-a părut un preț foarte bun. Pentru că prețul total a fst unul care se încadra în bugetul meu, am schimbat parchetul în cele două camere și holul aferent. La nici măcar o lună acesta a început să scârțâie în momentul în care călcai pe el, și se distanțase ciudat în unele zone. Știu că el se așează în timp, dar la vechiul parchet nu s-a întâmplat asta deși îl aveam de mai bine de 5 ani. Mi-a părut rău că-l schimbasem și totuși nu mai aveam ce să fac.

De ce se merită să alegi un parchet de calitate

Nu am rezistat mai mult de 3 luni cu acest parchet și am fost nevoită să-l schimb. Mă luau toți nervii când auzeam cum scârțâie. De această dată am zis să mă documentez și să fac o alegere bună chiar dacă eram nevoită să plătesc ceva mai mult. Am înțeles că prețul se reflectă în calitate.

Un parchet bun este puțin mai scump și totuși merită. Cu toate astea, beneficiem și de câteva avantaje așa că vreau să vă spun și vouă ce am remarcat la cele 2 produse. În primul rând, am ales un parchet puțin mai gros. Dacă la vechiul parchet am ales 8 cm, pe acesta l-am luat 12 cm. În felul ăsta se păstrează și mai bine căldura și este mai rezistent.

Sistemul de îmbinare permite un montaj care aduce un plus de rezistență, care se îmbină perfect și crează un aspect desăvârșit.Contează foarte mult să se îmbine ușor pentru că montajul este mult mai facil. Păi, m-am chinuit cu primul parchet o grămadă. Montarea acestuia a fosyt o joacă de copil și se îmbina atât de frumos și de rapid de ziceai că te joci cu un lego.

Pentru că am reușit să zgârii primul parchet o dată cu montarea mobilei în cameră, am preferat să optez pentru un parchet cu trafic intens. Chiar dacă prin camere nu este atât de multă mișcare, măcar sunt convinsă că va arăta impecabil câțiva ani buni fără a mă teme că se zgârie atât de ușor.

Kamy

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *