Merită sau nu investiția în criptomonede?

Auzim adesea discutându-se despre criptomonede sau așa zisele monede virtuale și apar în mintea noastră o avalanșă de întrebari – ce sunt acestea, cum funcționează, sunt de viitor, merită să investești în ele?

Curiozitatea legată de investiție este firească, având în vedere că vedem aproape în fiecare zi tot felul de grafice și statistici menite să ne ademenească, cu privire la progresul în timp a unei monede sau ritmul alert în care crește pret Ethereum.

Printre cele mai celebre monede se numără Bitcoin, urmată îndeaproape de Ethereum și de Ripple. Internetul este sursa inepuizabilă de informații, iar la capitolul criptomonede se arată la fel de generos. Din păcate, unele articole legate de acest subiect par a fi scrise într-un limbaj de specialitate, înțeles numai de către finanțiști. Vei găsi însă și informații accesibile, ușor de înțeles de către fiecare persoană, indiferent dacă are sau nu studii în domeniul finanțelor.

Ce sunt deci criptomonedele?

Sunt valori de circulație care se aseamănă cu monedele obișnuite, cu mențiunea că nu pot fi atinse, ținute în mână. Le poți pune în siguranță însă într-un portofel virtual. Poți de asemenea să efectuezi plăți online cu ele, atunci când sunt acceptate, poți să realizezi o mulțime de tranzacții sau să le transformi în monede convenționale. Nu în ultimul rând, pot fi vândute ori cumpărate.

Există totodată platforme specializate care oferă informații proaspete cu privire la evoluția monedelor. Prin urmare, dacă te interesează ceva anume legat de acest subiect, criptomonitor.ro reprezintă locul unde poți afla orice.

Cât privește Ethereum-ul, a doua monedă ca poziționare, pare a fi destul de promițătoare. Până la urmă, să fii pe locul al doilea îți trebuie o doză de noroc, însă trebuie să ai și alte calități remarcante.

Trebuie menționat despre Ethereum că este o aplicație de tip open-source, iar moneda virtuală este creată pe platforma Ethereum. Cât privește moneda în sine, acesta a fost „împărțită” în două în anul 2016, luând naștere astfel Ethereum si Ethereum Classic, aceasta din urmă continuând de fapt moneda originală, a apărut în anul 2013.

Atât renumita criptomoneda, Bitcoin, cât și restul, au cunoscut în ultimii ani evoluții spectaculoase, însă și căderi pe măsură.

Dacă este însă să tragem o linie, cine a fost suficient de inspirat să investească la timp în criptomonede a avut de câștigat, fiind practic unul dintre mijloacele de investiții cu cel mai mare profit de pe piață. Pentru cei necunoscători, sfatul venit de la experții în finanțe, la care de altfel subscriu și eu, este atenție maxima în ceea ce privește investițiile în criptomonde, oricare ar fi acestea.

Timpul este singurul care poate confirma valoarea unui criptomonede. Dacă însă se evoluează în prezent piața acestora și se mizează pe onestitate, descoperim cursuri pozitive, însă nu explozive.

În orice caz, o creștere bruscă ar dezechilibra piața, fie că este vorba de cotațiile criptomonedelor, a principalelor valute sau a prețului petrolului.

Evoluțiile „de mijloc” și firești ale pieții sunt cele care asigură echilibrul, atestând în același timp monedele sau criptomonedele care își consolidează poziția prin faptul că sunt mijloace de plată universal acceptate.

Kamy

9 Comments

  1. Nu stiu de ce, insa mie nu imi inspira incredere criptomoneda, drept pentru care nu as investi in asa ceva. 😀

  2. Eu am auzit despre Bitcoin si am vazut zilele trecute ca au pus in mall un fel de bancomat cu ajutorul careia poti plati cumparaturile in criptomonede.

  3. Tot auzisem despre aceste criptomonede, dar sincera sa fiu nu am fost niciodata curioasa sa vad despre ce e vorba, concret. M-am mai deslusit si eu acum cu articolul tau. Ma abtin, insa, sa imi dau cu parerea prea mult.

  4. Ca orice investiție are și riscuri.
    Criptomoneda nu face nici ea excepție, am urmărit și eu, chiar am fost tentată să încerc dar nu am făcut-o. Încă!
    Aștept Sibcoinul 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *