Manichiură – putere și eleganță

A avea o manichiura sau o pedichiura îngrijită nu este un obicei exclusiv al lumii contemporane.

Prima trusă, pentru îngrijirea manichiurii și pedichiurii a fost descoperită în Irak, în zona unde se află, odinioară, Babilonul. Această este făcută din aur masiv. Însă, se pare că nu femeile erau cele care își vopseau unghiile, ci bărbații, mai precis soldații. Înainte de o confrunta armata, aceștia își colorau unghiile cu verde si negru, crezând că acest lucru îi va face pe adevrsari să se teamă mai mult. Asemenea babilonienilor, și soldații din Imperiul Inca, primeau, înainte de orice luptă, un tratament al unghiilor, într-un ritual special.

Manichiura pe timpuri

În Egiptul Antic, îngrijirea unghiilor era o activitate foarte importantă pentru care existau persoane speciale care se ocupau de acest lucru. Trusa pentru manichiură și pedichiură conținea un fel de foarfecă, un beșișor și o lamă special folosită pentru a tăia unghiile. De exemplu, Nefertiti, soția principală a faraonului Akhenaton, renumită până în zilele noastre pentru frumusețea ei, folosea diverse tehnici pentru îngrijirea mâinilor și a unghiilor. După un tratament cu uleiuri și esențe, unghiile erau pictate cu henna. Roșu era exclusiv pentru faraoni și regine, deoarece simboliza statutul acestora. Oamenii de rând obișnuiau să își coloreze unghiile, în culori pale.

În China, mai precis, în timpul Dinastiei Zhou și Ming, dar și mai târziu, în dinastii precum Tang sau Han, unghiile membrilor dinastiei erau colorate în auriu și argintiu. Pe lângă aceste culori, femeile mai obișnuiau să folosească vopseluri naturale, obținute din orhidee și trandafiri. Adesea purtau un fel de unghii false, extrem de lungi.

În perioada domniei Tudorilor, Elisabeta I a Angliei era faimoasă pentru manichiura ei. Deși la alte capitole nu excela, precum dantura (înnegrită de la dulciuri) sau părul (suferea de alopecie severă), era mereu complimentată pentru manichiura frumoasă.

Despre manichiura actuală

O manichiură îngrijită se pare că a fost, din cele mai vechi timpuri, asociată cu puterea, regalitatea sau avea semnificații aparte. În ziua de astăzi, manichiura și pedichiura sunt elemente prin care ne exprimăm stilul și grija față de noi însene. A purta roșu, auriu, argintiu sau orice altă culoare, nu mai reprezintă privilegii exclusiv regale. Acum, din magazine sau de pe site-uri, precum exclusivcosmetics.ro, puteți achiziționa produse manichiura, la prețuri avantajoase, de calitate și care vă vor face să arătați la fel de bine precum Nefertiti sau Wu Zetian. O manichiură frumoasă vă inspiră, chiar și în zilele noastre, putere și eleganță!

 

Kamy

10 Comments

  1. daaa, de acord, manichiura si pedichiura trebuie sa fie impecabile! este mai usor sa o pastrezi asa cu gel dar eu iarna prefer pe cea clasica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *