Cum poți deveni un antreprenor de succes

Unui antreprenor îi revine sarcina de a crea cele mai interesante afaceri, contribuie la crearea de locuri de muncă, promovarea, crearea unor produse, etc. Meritul său este de a aduce succesul într-o companie. Ei vor căuta întotdeauna ca acea companie în care lucrează să înregistreze progresul. Antreprenorii au nevoie ds consiliere și îndrumare pentru a avea rezultate excelente. Dacă îți dorești să devii un om de succes într-o companie ține cont de câteva sfaturi pentru antreprenori .

Agenda antreprenor-minAlege o companie în domeniul care îți place

Conducerea unei companii presupune o puternică implicare. De aceea, este important să alegi să lucrezi într-un domeniu care îți este pe plac. În acest fel lucrurile nu ți se vor părea complicate și îți va fi ușor să evoluezi. Un domeniu care va fi pe placul tău te va stimula să te informezi tot timpul și va declanșa un spirit competitiv cu propria persoană.

Creează-ți o agendă personală

O agendă este un bun camarad al oricărui antreprenor. Trebuie să o ai mereu cu tine pentru ați nota ideile care îți trec prin minte. Agenda este importantă pentru notarea programului tău și este perfectă pentru o mai bună organizare. Poți oricând să îți evaluezi ideile, să revii asupra lor și să faci anumite modificări.

Un bun antreprenor are nevoie de networking

Crearea unui cerc social care să se plieze funcției pe care o deții și care să fie compatibil cu domeniul companiei căreia îi aparții este o alegere potrivită. Într-un astfel de cerc întâlnești oameni cu experiență care îți vor oferi  sfaturi pentru antreprenori care te vor ajuta pe parcursul carierei tale. De la astfel de persoane vei afla cum să faci față problemelor pe care le poți întâmpina. Persoanelor din cercul pe care ți-l creezi le poți prezenta dificultățile din companie și le poți vorbi despre evoluția firmei. Un sfat pe care îl primești de la un antreprenor cu experiență poate avea o valoare deosebită.

Să nu renunți niciodată

Orice antreprenor are de-a face atât cu succesuri, cât și cu eșecuri. O luptă pierdută nu înseamnă că întreg războiul este pierdut. Un antreprenor care are probleme trebuie să se ambiționeze și să demonstreze că poate reuși. Nu este ok să renunți din prima. Este important să îndrăznești să ceri ajutor. Cei din jur îți pot oferi sfaturi care te pot ajuta să cunoști reușita.

Fii cât mai informat

Un antreprenor are de învățat în fiecare zi. Orice zi este o luptă în care mereu ai de învățat. Este esențial să fii cât mai documentat. Citește bloguri, ziare, reviste sau cărți din domenii specializate sau domenii concurente. Vei fi la curent cu noutățile. Vei afla cum au ajuns unii în prăpastie și alții în vârful piramidei. Antreprenoriatul nu are limită de vârstă, iar experiența se capătă pe parcurs. Tinerii au nevoie de sfaturi cât mai bune pentru a porni o afacere sau pentru a putea să o facă să înflorească. Pentru a merge cât mai bine o companie nu ezita să folosești toate resursele de care dispui, să ceri ajutorul și să ții cont de sfaturi.

Cum vi se par aceste sfaturi pentru antreprenori?

Kamy

19 Comments

  1. Sunt relevante sfaturile tale.
    Dupa un curs de Competente antreprenoriale absolvit cu nota 10 mi-am dat seama ca am spirit antreprenorial innascut, astfel ca am citit o serie de carti cu privire la acest aspect, din care am invatat o multime de lucruri noi.

  2. Sfaturile sunt foarte bune si demne de urmat. Si eu imi doresc sa devin antreprenoare in domeniu imobiliar, dar mai am mult pana acolo.

  3. Foarte bune sfaturile tale. De anul acesta am inceput si eu sa imi notez totul in agenda si chiar este foarte eficient acest lucru. Nici nu vreau sa ma gandesc cum s-ar descurca un antreprenor fara agenda.

  4. Networkingul l-as pune pe primul loc 🙂 Chiar acum sunt in echipa de organizare a unui eveniment aflat la a XIV-a editie pe partea de networking si crede-ma ca e o nevoie constanta a antreprenorilor de succes. Toti au nevoie de contacte si oameni cu care sa colaboreze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *