Ce rol are inventarierea intr-o firma

608-identificare-pacientiÎmi aduc și acum aminte cum era sfârșitul de anului în firmă. Toată lumea era agitată și stresată sau mai erau și angajați fără pic de responsabilități care visau doar la concediu și la Crăciun. De cele mai multe ori inventarierea este făcută la sfârșitul anului și are rolul de a identifica obiectele aflate în patrimoniu, de a controla starea lor, să se vadă gradul de deteriorare și verificarea acestora dacă corespund și în actele contabile. Ca principiu acest mecanism nu este foarte greu doar că necesită timp și se face cel puțin o dată pe an.

Inventarierea se poate face la cerere – în momentul când superiorii au dubii referitor la bunurile existente, în cazul unui incendiu sau a unei calamități, în caz de furt, în cazul schimbării gestionarului, în cazul reorganizării, lichidării su încetării activității, în caz de furt sau deteriorare a bunurilor sau dacă nu este nici unul din aceste motive se face la sfârșitul anului măcar o dată. În felu acesta bunurile care nu mai sunt ok sunt scoase din uz sau dacă unele obiecte și-au pierdut din valoarea, acestea trebuiesc reevaluate.

Inventarierea se face după un plan bine pus la punct. Prima etapă este pregătirea comisiei de inventariere, Mai exact acum se aleg 3 membri care vor participa la inventarierea propriu-zisă. Din acești 3 membri nu trebuie să facă gestionarul. A doua etapă este inventarierea propriu-zisă și a treia etapă este verificarea rezultatului inventarierii. Acum trebuie menționat dacă sunt produse care ar fi trebuit să fie în gestiune și nu s-au regăsit.

IDmag este o firmă care se ocupă cu programe pentru diverse programe de inventariere și te ajută să îți ușureze munca. Unul dintre programele eficiente de pe site-ul meu îmi dă impresia că este management farmacii. Rolul acestui program este de a crește securitatea în farmacie, reduce erorile în eliberarea medicamentelor, îmbunătățirea operațiunilor în farmacie și accesul la informații vitale.

Cu acest software de la Zebra medicamentele sunt scanate pentru verificarea imediată și înregistrarea medicamentelor eliberate, precum și verificarea codurilor din baza de date cu cele de pe rețeta pentru a fi sigur că medicamentele sunt în dozaje corecte și administrate pacientului care este trecut pe rețeta.

Cred că vizualizați în momentul de față o farmacie și câte zeci de mii de produse se găsesc în interiorul ei. O persoană este responsabilă pentru introducerea medicamentelor în sistem dar în cazul lanțurilor mari de farmacii acest procedeu se realizează o singură dată și furnizată pentru toate punctele de lucru. Consider că aceste aplicații sunt folositoare și în felul ăsta inventarierea este mult mai ușor de realizat.

Am citit un articol interesant pe pe Presa Online despre importanța aplicațiilor în mobilitate și referirea făcută de IDMag. Găsiți articolul aici.

 

Kamy

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *