Creme cu protectie solara

Dacă pe vremea bunicii nu era interesată lumea de creme sau poate se dădeau cu uleiuri și alte alea, în prezent lumea este din ce în ce mai focusată pe creme cu protecție solară. Au un rol foarte important și ar fi bine să le folosiți pentru că dacă pe termen scurt nu vedeți rezultate, pe termen lung pielea voastră va avea de suferit și nu veți mai avea ce să faceți.

Protectie solara CIEN-min

Să nu vă mai țin în suspans și să vă povestesc despre cremele pe care e-am folosit eu în această vară. Am să încep cu crema care mi-a plăcut mie cel mai mult. Este vorba despre o cremă marca CIEN pe care am cumpărat-o de la LIDL cu 22 lei. Am ales să folosesc pentru mine o cremă cu factor de protecție 30. Eu am o piele puțin mai închisă și nu mă înroșesc dar am zis că pentru început este bine să folosesc un factor de protecție mai mare și îl voi scădea treptat pe măsură ce mă bronzez.

CIEN cu factor de protecție 30 are menționat pe el varianta SPORT. Nu am văzut că scrie pe tub că este o loțiune transparentă. După prima folosire nu pot să spun decât că a fost dragoste la prima folosire. O dată aplicat pe corp simți o ușoară răcoare și în concluzie o senzație foarte plăcută. Sprayul pulverizează o loțiune transparentă care nu necesită să o întinzi. După mine este loțiunea perfectă și nu am fost atentă să văd dacă avea și cu un factor de protecție mai mic pentru că la anul mi-aș lua și cu un 15 sau 20. A fost primul produs de protecție solară folosit anul acesta. Îl recomand cu mare drag

CIEN cu factor de protecție 50 l-am luat pentru copil. Am umplut copilul de cremă cât a stat pe plajă și nu a avut nici un fel de problemă. Și-a făcut bine treaba doar că acesta cu factor 50 este un spray obișnuit care pulverizează o cremă albă care trebuie să o masați puțin ca să intre în piele. Se absoarbe rapid și la contactul cu apa nu apar acele dungi albe inestetice de cremă scursă pe corp. Eu am fost mulțumită de ea și sunt convinsă că la anul voi găsi o cremă la fel de bună la LIDL.

Fac o paranteză și vă spun că și anul trecut am luat o cremă cu factor 50 de la LIDL și că textura nu mi-a plăcut deloc. Aceea se găsea în tub și după aplicare crema devenea lipicioasă și mă enerva teribil acest aspect. Mă bucur că CIEN este o firmă care lucrează la calitate și că au îmbunătățit această cremă.

Cosmetic plant-min

Am folosit și noua gamă de uleiuri cu protecție solară cu ulei de Ulei de cocos BIO. De la cosmetic plant am avut cu SPF 6, SPF 15, SPF 30 și SPF 50. De la sprayul cu factor de protecție 30 de la CIEN am zis să mai scad un pic nivelul de protecție și am continuat cu 15.  Acesta a fost un ulei care oferea pielii o hidratare excelentă, un miros plăcut și nivelul de protecție dorit. Îmi place să folosesc ulei de plajă pentru că acesta se vede frumos pe piele și aceasta are un  luciu plăcut. Ba mai mult, am avut prieteni care m-au întrebat ce ulei folosesc pentru că mirosul a ajuns până la ei sau că pielea mea arată suuper după ce l folosesc. În doar câteva zile de folosire aproape non stop plus ce l-au mai încercat și prietenii am reușit să îl consum. Mi-a plăcut mult de tot și cred că îl voi folosi și la anul.

Cosmetic plant3-min

Cremele cu SPF 30 și SPF 50 sunt cremoase și trebuie să le masezi ca să poată intra în piele. Acestea am văzut că se cheamă emulsii și nu intră atât de ușor în piele adică după masaj trebuie să le lași puțin să intre în piele. Sincer acest aspect îmi displace. Dacă în cazul meu nu ar fi o problemă atât de mare nu este valabil și în cazul copilului care imediat după ce l-am dat cu cremă se aruncă pe nisip sau intră în apă.

Uleiul cu SPF 6 îmi propusesem să îl folosesc în ultimele zile de plajă doar că nu am mai avut ocazia pentru că în penultima zi copilul a făcut febră și nu am mers deloc la plajă și în ultima zi l-am uitat acasă. Sper să nu expire până la anul și să îl pot folosi atunci.

Voi ce creme ați folosit la plajă?

Kamy

4 Comments

  1. In general folosesc emulsii cu protectie SPF 50 si incerc sa stau la plaja sub umbrele pentru ca nu iubesc foarte tare soarele si nici nu imi place sa am pielea arsa. 🙂

  2. Bine de cunoscut asemenea detalii.. anul asta am ales si eu cosmetic plant 50 dar cum am pielea sensibila tot m-am ars =D ma bucur insa macar ca nu ma jupoi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *