Cum protejezi copilul de efectele nocive ale soarelui

Cu toţii suntem conştienţi de faptul că soarele constituie un stimul pentru sinteza de vitamina D, întăreşte oasele şi previne osteoporoza, întăreşte sistemul imunitar, ameliorează acneea şi previne apariţia coşurilor. Însă, cu atât de multe efecte benefice, s-ar părea că soarele este cel mai bun prieten al nostru. Extrem de vulnerabili la efectele nocive ale razelor ultraviolete (UV) solare sunt copiii. Ei au nevoie să fie protejaţi în toate modurile posibile, pentru că această grijă se va reflecta în sănătatea pielii lor pe toată durata vieţii.

Bimbo Sol Bottega Verde-minO singură arsură solară severă în copilărie dublează riscul de a dezvolta melanom mai târziu. Mai mult de 40% din copiii albi sub vârsta de 12 ani au avut arsuri solare cel puţin odată.

„Este nevoie doar de o arsură solară pentru a potenta dublarea şanselor copilului de a obţine melanom mai târziu în viaţă. Trebuie într-adevăr să-i protejăm pe cei mici de razele solare, în special, pentru că au pielea sensibilă şi uşor de afectat, de aceea produsele din gama SOL Bimbo de la Bottega Verde sunt special create pentru a proteja atât pielea adulţilor, dar mai ales pe cea a copiilor”, spune Andreea Hâş, make-up artist BottegaVerde.ro

De la naştere şi până la 6 luni copiii nu trebuie expuşi în soare. Atunci când sunt scoşi la plimbare, în aer liber, bebeluşul trebuie să fie acoperit, să poarte pălăriuţa de soare şi să fie protejat de o umbrelă sau de acoperişul căruciorului.

Odată ce bebeluşul a împlinit 6 luni, trebuie să îi fie aplicată crema de protecţie solară pe toate zonele expuse, înainte de a ieşi din casă. Respectiva crema trebuie să aibe un factor de protecţie de cel puţin 15.

Pielea moale şi delicată a bebeluşilor conţine prea puţină melanina – pigmentul care conferă culoare pielii, părului şi ochilor şi care oferă o anumită protecţie faţă de razele solare. Pentru a evita şi pentru a preveni arsurile, trebuie să ţineţi cont de următoarele sfaturi atunci când decideţi să vă expuneţi copiii în bătaia razelor soarelui.

Acoperiţi capul şi picioarele

Protecţia solară este doar o parte a siguranţei solare. Este recomandat ca cel mic să rămână în interiorul casei de la 10:00 până la 16:00, când razele soarelui sunt mai puternice. Îmbrăcămintea poate ajuta, de asemenea. Cea mai bună protecţie împotriva soarelui este ceva care blochează complet soarele de a ajunge pe piele, care este îmbrăcămintea, dacă nu sunteţi în interiorul unei clădiri.

Îmbrăcămintea tricotată, închisă la culoare, care acoperă toată pielea expusă, este cea mai bună. Puteţi cumpăra, de asemenea, îmbrăcăminte care este tratată special cu substanţe chimice care ajută la protejarea împotriva luminii solare, cum ar fi cămaşa de înot pentru copii sau tricou de protecţie împotriva erupţiei, cu un factor de protecţie UV de 30 sau mai mare.

Evitaţi razele soarelui

Lumina soarelui dăunează pielii şi poate duce mai târziu la riduri şi forme de cancer. Nu există un un bronz sănătos, deoarece acesta este un semn de deteriorare a pielii. Aplicaţi întotdeauna creăm de protecţie solară pe pielea copilului înainte de a ieşi afară. Faceţi un joc distractiv din acest ritual. Obişnuiţi-l pe cel mic să vă ajuta să vă amintiţi să acoperiţi zonele importante, adesea uitate: spatele genunchilor, urechilor, zona ochilor, gâtului şi scalpului.
Aplicaţi crema de protecţie solară cu 15-30 de minute înainte de a ieşi afară. Apoi, aplicaţi din nou la fiecare 2 ore sau mai devreme dacă copilul sta în apă. Cremele de protecţie solară din gama SOL bimbo de la BottegaVerde sunt speciale pentru copii, din exctracte naturale de aloe vera şi ulei vegetal şi au o rezistenţă deosebită la apă, de aceea sunt mai sigure.

Alegeţi o protecţie solară pentru copii

Alegeţi o cremă de protecţie solară care conţine oxid de zinc sau dioxid de titan deoarece compuşii sunt mai puţin iritanţi decât alţii şi nu se absorb în piele. Aceste ingrediente sunt probabil cele mai sigure. De asemenea, este foarte important să alegeţi o gamă specială pentru copii, cu factor de protecţie ridicat, cum sunt produsele din gama SOL bimbo Bottega Verde, naturale, cu factor de protecţie 50+.

Protectie_solara_-_lapte_de_protectie__pentru_copii__cu_aloe_vera_si_pluridefence_-_protectie_inalta_spf_30__rezistent_la_apaAlegeţi o protecţie solară cu un factor de protecţie solară de 30 sau mai mare. Nu lăsaţi copilul să aleagă o cremă de protecţie solară colorată sau parfumată, mai ales dacă are o piele sensibilă sau o tulburare alergică a pielii, cum ar fi eczemă. Puteţi alege o formă specială de aplicare a cremei de protecţie, gama SOL bimbo are produsele sub formă de cremă, lapte, rolon, dar şi spray de protecţie.

Arsurile solare la copii

Cele mai eficiente produse pentru protejarea copiilor de razele solare sunt cele pe bază de aloe vera, care le oferă o senzaţie răcoritoare şi previn apariţia arsurilor solare, aloe fiind un bun cicatrizant, folosit în cazul arsurilor de pe piele. Produsele SOL bimbo de la BottegaVerde au un conţinut bogat de aloe vera şi vitamina E, de aceea copii sunt feriţi de problemele arsurilor pe perioada verii. În perioada 1-8 iunie, BottegaVerde.ro sărbătoreşte copii cu reducere suplimentară de 10% folosind codul 1IUNIE2017 la produsele comandate.

Protectie_solara_-_Crema_pentru_copii__cu_pluridefence_si_extract_de_alor_-_protectie_foarte_inalta_SPF_50__rezistent_la_apa_81_leiDacă copilul are arsuri solare şi este activ şi jucăuş, iată cum îl puteţi face să se simtă mai bine. Puneţi o compresă rece pe arsurile solare. Aplicaţi gel cu aloe pe pielea arsă. Încercaţi să puneţi aloe în frigider pentru câteva minute înainte de a utiliza. Anti-inflamatoarele sunt necesare, însă nu înainte de a discuta cu un medic specialist. Oferiţi-i copilului o cantitate mare de lichide. Dacă copilul se simte rău, are febră sau frisoare, mergeţi la medic.

BottegaVerde.ro deţine game speciale de produse pentru fiecare tip de ten şi pentru fiecare element al corpului, astfel încât pielea să fie protejată şi îngrijită atât în cazul copiilor, cât şi părinţilor. Pentru o îngrijire deplină şi o santatate a pielii, alegeţi produsele naturale de la Bottega Verde. Pentru mai multe detalii intraţi pe www.bottegaverde.ro. Profită de reducerea suplimentară de 10% la produsele de protecţie solară între 1-8 iunie folosind codul 1IUNIE2017.

Kamy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *