Cum puteti ajunge asistente medicale in Anglia

Mihaela este cea mai bună prietenă a mea și ne știm încă din copilărie. La un moment dat drumurile noastre s-au despărțit și fiecare a mers pe drumul ei în viață așa că am avut o perioadă de câțiva ani buni în care am fost complet despărțite. Când ne-am întâlnit absolut întâmplător am aflat că face școala de asistente și că urma să o facă 3 ani. Eu intenționam să fac ASE-ul urmând să devin economistă. Mă gândeam că această meserie ar fi mult mai bună decât ceea ce a ales ea.

Timpul a trecut și noi ne-am mai găsit de foarte puține ori iar ea părea din ce în ce mai mulțumită. Începuse practica la o firmă și era asistentă la ginecologie. Am rămas uimită de progresul făcut într-un timp atât de scurt. La început a făcut voluntariat și se ducea de plăcere pentru a lucra cu profesioniști și ca să învețe cele mai bune taine ale meseriei pe care își începuse drumul.

brit-ro-minAsistente medicale Anglia

3 ani au trecut repede și imediat după terminarea acestui colegiu s-a și angajat la doctorul la care mai muncise. Fusese impresionat de calitățile ei și felul în care asimila informațiile primite încât nu a vrut să o piardă. A muncit 4 ani și nu avea nici un gând să plece de la acest loc de muncă dacă nu ar fi văzut absolut întâmplător niște anunțuri pe internet prin care avea posibilitatea să plece în Anglia. Firma căuta asistente medicale in Anglia și evident că salariul promis era mult mai mare decât ceea ce câștiga în prezent.

A fost retincentă la început pentru că aici avea de toate și când spun asta mă refer că stătea cu părinții deși nu avea o casă a ei, nu dădea prea mulți bani din bugetul propriu pe utilități și cheltuieli iar asta o ajuta mult pentru că în felul ăsta se ajungea cu banii. Dacă ar fi trebuit să plece, ajungea într-o țară străină pe care nici măcar nu o vizitase până în prezent și trebuia să se ocupe de chirie și restul îndatoririlor în gospodărie. Îi venea foarte greu pentru că până atunci nu își luase viața în propriile mâini.

Era cât pe ce să uite de această ofertă până când a vorbit pe internet cu un fost colet. El i-a spus că ajunsese ăn Anglia și că îi merge bine. Parcă îi citise gândurile Mihaelei care nici măcar nu îi spusese un cuvânt de ideile ei de a se muta în Anglia și de a-și începe o nouă viață. A primit mai multe informații decât s-ar fi așteptat și mai mult, o promisiune că dacă va ajunge acolo va putea locui cu el o perioadă până când se va pune pe picioare.

A fost o mutare de bun augur pentru că până la urmă pentru că după 2 luni în care au discutat aceleași probleme și aveau mult mai multe subiecte comune aceștia au rămas împreună. Se pare că noul loc de muncă i-a purtat noroc și că ea și-a găsit un loc de muncă mult mai bun ca ala meu și o ascensiune mult mai rapidă.

Kamy

2 Comments

  1. Ferice de prietena ta. As vrea ca si strainii sa vina sa fie buni profesionisti in tara noastra asa cum sunt ai nostri in tarile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *