Hidratarea în sezonul rece

Hidratarea joacă un rol foarte important pentru piele. Aceasta are nevoie de hidratare atât din interior, cât și din exterior. Poate că nu reușiți să consumați cantitatea optimă de lichide și în acest caz ar fi bine să aveți o grijă suplimentară în ceea ce privește îngrijirea pielii din exterior. Să nu uităm că în sezonul rece ar trebui să ne orientăm către creme ceva mai grase pentru a ne oferi o hidratare mai bună. De cele mai multe ori crema ușoară pe care o folosim pe timpul verii s-ar putea dovedi ineficientă în sezonul rece.

Despre hidratare la general s-a tot vorbim. Sunt zvonuri că 2 litri de apă pe zi ar fi necesari organismului. Am citit și studii care contrazic acest mit și parcă sunt ușor băgată în ceață în ceea ce privește acest subiect. Eu cred că trebuie să bem atâta apă cât ne cere corpul. Senzația de sete nu este tocmai întâmplătoare și ea este responsabilă de nevoia de hidratare. Pentru a stabili echilibrul pielii noastre avem nevoie de câte o cremă hidratantă pentru fiecare zonă a corpului.

Hidratarea pielii cu uleiul de duș Bioderma

Dușul este acel moment unic de relaxare pe care-l avem cel puțin o dată pe zi. Dacă folosim produse nepotrivite este posibil ca pielea noastră să se usuce excesiv. Tocmai din acest motiv avem nevoie de un produs prietenos cu pielea care să ne ajute să ne spălăm și să ne hidratăm pielea în același timp. Uleiul de duș Bioderma este unul dintre produsele care oferă pielii hidratare pentru 24 ore. Acesta face parte din categoria dermato cosmeticelor, iar faptul că pe etichetă apare această mențiune înseamnă că sunt studii făcute care să ateste acest lucru.

Creme de față hidratante Bioderma

Toate tipurile de ten au nevoie de hidratare. Eu am tenul mixt și o cremă puțin mai grasă nu mă deranjează absolut deloc în perioada rece. M-am orientat totuși către Bioderma Sébium Hydra pentru că îmi apăruseră ceva cojițe în zona nasului. În mod normal am tenul mixt și asta presupune că zona nasului nu ar trebui să fie o zonă uscată. Cu toate asta nasul meu era foarte uscat și nicio cremă nu reușea să hidrateze bine pielea. Din acest motiv aveam de suferit și atunci când vroiam să mă machiez.

Această cremă tocmai problemele astea le rezolvă. Am aflat ceva mai târziu că acele cojițe de pe nas erau din cauza faptului că nu mă hidratam suficient. Un consum ceva mai mare de apă, dar și hidratarea pielii cu această cremă m-a ajutat să obțin un echilibru în acest sens. Este o cremă lejeră care intră foarte repede în piele. Îmi place faptul că nu lasă nicio peliculă grasă la suprafață și își face foarte bine treaba.

Seara folosesc Bioderma Sébium Night Peel. Îmi place tare mult modul de dozare a produsului. Faptul că vine cu pompiță și nu este nevoie să am contact cu întreg produsul mi se pare foarte interesant. Textura cremei este ușor gelationoasă și transparentă. După aplicare crema lasă pielea ușor lipicioasă. Am senzația să sigilează cumva tenul pe perioada nopții. Chiar simt nevoia să-mi spăl tenul dimineața. În schimb, tenul arată bine după ce mă spăl. Nu-mi provoacă niciun alt disconfort și chiar mi se pare că este chiar hidratat și îngrijit.

Cremă de mâini Bioderma

Mereu avem nevoie de o cremă bună pentru mâini. Vremea rece afectează pielea mâinilor și mereu trebuie să avem grijă ca acestea să fie îngrijite și hidratate pentru a arăta bine cât mai mult timp posibil. De-a lungul timpului am încercat tot felul de creme doar că Bioderma Atoderm se află în topul preferințelor mele. Se cunoaște calitatea acesteia prin faptul că hidratează bine și nu lasă o peliculă grasă sau lipicioasă la suprafață.

La fel de expuse ca mâinile sunt și buzele. Acestea au nevoie de produse care să le protejeze de vânt și frig, dar în aceleași timp să le ofere și hidratare. Eu folosesc de ani buni doar balsamurile de buze de la Nivea. Mi se pare că este produsul perfect din toate punctele de vedere. Sinceră să fiu, anul ăsta formula acestor balsamuri de buze mi se pare ușor schimbată, dar rezultatul a fost bun și asta nu mă face să mă orientez către altceva.

Voi ce produse de îngrijire folosiți în perioada rece?

Kamy

12 Comments

  1. In aceasta perioada o crema de maini, una de fata si un balsam de buze sunt esentiale si in cazul meu.

  2. In sezonul rece trec pe produse intens hidratante si se observa diferenta.
    Este tare importanta, mai ales acum. 🙂

  3. E important sa ne hidratam pielea in aceasta perioada. Imi plac mult produsele de la Bioderma si eu folosesc acum o crema hidratanta pentru tenul uscat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *