Cum putem trece mai ușor peste iarnă cu o centrală termică

Vremea s-a schimbat radical în ultimii ani. Mulți dintre specialiștii în prognoza meteo tind să clarifice anotimpurile prin restrângere la două sezoane: vară și iarnă. Deși există o tendință de a ne bucura de ierni mai blândă, fără prea multă zăpadă, frigul și gerul nu par să ne dea pace. Căldura căminului nostru este un aspect care reușește să ne satisfacă gradul de confort în perioadele în care ne confruntăm cu temperaturi scăzute. O casă mai mare are nevoie de o centrală termică pentru a fi suficient de bine încălzită. Există mai multe tipuri de centrală termică, în funcție de tipul de locuință pe care îl avem și de nevoile noasre. Este ușor să ne informăm cu privire la centralele termice. Găsim în mediul online suficient de multe modele de centrale din care putem alege ceea ce ne dorim și ceea ce ne avantajează. O centrală termică este ideală pentru că avem tot timpul locuință încălzită și ne ajută să bucurăm de apă caldă menajeră.

Mic ghid pentru alegerea unei centrale termice

Sunt câteva aspecte de care trebuie să ținem cont când vrem să alegem o centrală pentru locuința noastră. Primul lucru de care este strâns legată alegerea noastră, ne este dat de suprafața locuinței noastre. Pentru o casă mare ar putea fi potrivită o centrală termică în condensare Veissmann și multe astfel de modele găsim aici www.quickshop.ro/centrale-termice-pe-gaz-c2-p1. Aceasta va reuși să ofere un nivel optim de încălzire în întreaga casă. Când ne îndreptăm atenția către o centrală termică, analizăm în detaliu puterea pe care aceasta o are. Ne dorim un aparat eficient, care să ne fie pe plac și să nu ne dezamăgească.

Tipul de locuință pe care îl avem, ne poate influenta în mod considerabil alegerile. O centrală termică cu condensare Motan Green se potrivește oricărui tip de locuință. Treaba poate fi mult mai ușoară atunci când casa noastră are în dotare o bună izolare termică. În acest fel nu vom utiliza îndelung centrala termică, evitând consumul inutil. Când vom trece la construcția casei vom avea grijă, să fie cât mai corect poziționată casa noastră. După ce ne hotărâm asupra tipului de centrală termică dorit, vom analiza care este consumul centralei și cât de eficientă este aceasta. De altfel, ideal ar fi să luăm în calcul și debitul apei menajere. Multe persoane caută aparate cât mai silențioase. Să avem în vedere și  faptul că zgomotul pe care îl produce centrala este important pentru confortul casei noastre. Dimensiunile unei centrale trebuie să fie potrivite pentru spațiul de care dispunem.

Tipuri de centrale termice și beneficiile lor pentru locuință noastră

Pe piața centralelor termice existî mai multe modele de centrale și tipuri de aparate dintre cele mai variate. Specialiștii recomandă pentru locuința de la bloc centrale termice cu funcționare pe gaze sau centrale electrice. În funcție de tipul de combustibil pe care centrala îl folosește. Regăsim centrala termică cu funcționare pe gaz sau  electric sau cele cu funcționare pe combustibil solid. În cazul unei centrale cu pricipul de funcționare pe baza de combustibil solid principala sursă de alimentare o reprezintă peleții, lemnele sau cărbunii. Aceasta este des întâlnită în locuințele de la curte. Pentru o astfel de centrală este necesară să dispunem de o cameră tehnică unde vom depozita combustibil necesar pentru funcționarea sa. Foarte apreciate datorită unei durate mari de viață, acest gen de centrală este recomandată pentru încălzirea locuinței și ne pot fi de folos pentru o perioadă de până la 20 de ani.

Centrala termică pe gaz poate fi folosită atât în cadrul unei apartament, cât și pentru o locuință la curte. Aceasta nu ocupă mult spațiu fiind foarte ușor de întreținut, dar și de folosit. Centrala termică electrică este foarte căutată și este avantajoasă pentru că reușește să încălzească locuința într-un timp foarte scurt. Acest model are un preț redus și au început să fie tot mai căutate. Ele sunt potrivite chiar și în cazul locuințelor care se află în zonele în care încă nu există un sistem racordat la sursă de gaze . Centrala termică electrică este benefică pentru mediul înconjurător, datorită nivelului de poluare a mediului. Acestea sunt destinate doar pentru a încălzi o locuință. Ele nu ocupă un spațiu mare și, în plus, sunt destul de ușor de întreținut.

Întreținere și montaj

Orice centrală termică are nevoie de autorizație de funcționare. După achiziția unei centrale termice este nevoie de întocmirea unui dosar pentru a obține autorizația de funcționare. Este bine să apelăm la ajutorul specialiștilor pentru eventuale revizii asupra centralei termice. Chiar dacă acestea funcționează normal este ideal să fie văzute periodic de persoane competente pentru siguranța noastră. Ele sunt o sursa de încălzire a oricărui cămin și sunt extrem de căutate. Este important să știm de ce tip de centrală avem nevoie și să alegem acel tip de centrală care este cel mai avantajos pentru locuința noastră. Aceasta trebuie să încălzească îndeajuns întreaga locuință și să ne ajute să facem economii.

Firma quickshop.ro poate fi găsită ca și sediu fizic în Dragomirești Vale, județul Ilfov sau la telefon 0765.277.006

Kamy

18 Comments

 1. Foarte bun articol! Îmi voi nota în agenda numărul celor de la quickshop.ro,nu se știe niciodată când voi avea nevoie!

 2. Eu am centrala termica pe gaz de peste 10 ani dar ma gandesc serios sa o inlocuiesc cu una electrica, mai prietenoasa cu mediul.

 3. Astazi am facut revizia la centrala mea. Am un Ariston de 1 an si putin. Inainte am avut un Motan. Apreciez aceste revizii. Asa am aflat ca trebuia sa curat recipiendu de reziduri, mai avea putin sa se umple si sa imi dea avarii la centrala.

 4. Din pacate trebuie sa spun ca centralele Motan sunt de o calitate extrem de slaba.
  Au noroc ca le vand investitorilor ca altfel ar da faliment.
  Avem si noi o astfel de centrala in apartament si e jalnica.
  In schimb sfaturile tale sunt utile.

 5. Am centrala din 95. Nu am acceptat sa ma mut nicaieri fara sa pun centrala. Nu concep o locuinta fara centrala proprie

 6. De un an mi-am schimbat centrala termică și am ales tot de la Veissmann. Deocamdată sunt mulțumită de ea, mai ales că a fost o iarnă friguroasă și mi-a fost de mare ajutor.

 7. Foarte utile informațiile tale, abia cand ai nevoie cu adevărat de una începi sa cauti informatii ca sa faci cea mai buna alegere. Este foarte important sa lucrezi cu personal calificat care te poate consilia si cu privire la alegerea celei mai potrivite variante pentru tine m

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *