Cum putem spori activitatea școlară

Școala are cel mai mare rol în formarea noastră ca oameni. Învățăm lucruri noi și ne aflăm în permanență în fața unei provocări. În timp ce tehnologia și știința au devenit un punct de interes pentru generația tânără, societatea și școala încearcă să dezvolte cât mai bine intelectul uman. Totodată școala aduce un val de presiune asupra capacității fiecarui elev. Unii pot duce mai mult decât ceilalți. În timp ce anumiți elevi pot prinde totul din clasă, alții au nevoie de meditatii pentru a înțelege cât mai bine noțiunile, pentru a stăpâni materiile.

Rolul motivației 

Aceasta are un rol semnificativ în a-i  face pe copii să îndrăgească să studieze. Trebuie să le oferim copiilor suficiente motive pentru care ei să înțeleagă cât de important este să studieze. Este bine să îi facem să ne vorbească despre visele lor, despre scopurile lor în viață, despre țelurile pe care le au de atins. Totodată trebuie să înțeleagă cât de mare este rolul studiului în ascensiunea socială. Oricine trebuie să știe că avem o multitudine de motive pentru care merită să studiem. O persoană fără studii poate fi considerată o persoană cu un viitor construit la voia întâmplării. Cărțile sunt scările treptei sociale pe care dacă le parcurgem corect vom reuși să ajungem în vârf.

Implicarea în activități extra 

Niciodată nu avem suficiente cunoștințe despre materiile și disciplinele școlare, despre tot ceea ce ne înconjoară. Tocmai de aceea, pentru a ști cât mai multe este bine să îi implicăm pe copii în activități extra. Lecțiile de pian sau orele de pictură sunt un răsfăț și o delectare. Pentru aprofundarea cunoștințelor putem apela la un centru de meditatii de unde copii pot învăța și dobândi cunoștințele necesare. Aiciu pot înțelege mai bine ceea ce interesează. În plus, își pot face prieteni noi și pot găsi răspunsuri la orice întrebare. Putem analiza prețuri meditații pentru a alege ceea ce ne interesează. Putem verufica oferte și analiza prețuri meditații pentru a alege un pachet de studiu avantajos pentru copilul nostru.

Implicarea părinților 

Uneori ajungem să considerăm că avem copii leneși sau lipsiți de interes față de școală. Noi suntem un model pentru copii noștri tocmai de aceea, dacă ne vor vedea pe noi frecvent citind cărți, vor începe și ei să își dorească să citească mai mult. Este important să îi încurajăm tot timpul și să le acordăm mereu atenție. Este ideal să căutăm împreună soluții și sa le respectăm înclinația pentru anumite discipline și domeniu de activitate educațională. Pentru a avea succes pe plan școlar, este de preferat să le acordăm copiilor toată încrederea și susținerea noastră de care au nevoie.

Kamy

8 Comments

  1. Suntem in stadiul grădiniță… deocamdată….că și voi….și eu consider că baza educației pleacă de la părinți… mersi pentru articol… foarte util

  2. Foarte util articolul pentru parinti ! Nu am copii, dar sustin tot ce ai scris. Copii educati, inseamna adulti responsabili, inseamna viitorul, deci trebuie investit in educatia lor !

  3. Acest subiect m-a interesat nespus. Dupa 27 de ani de cand am terminat facultateam-am apucat de master si nu mi-a fost usor la inceput. Intre timp l-am terminat si acum pot da sfaturi adultilor pe care ii tenteaza aceasta actiune.

  4. Școala are cel mai mare rol în formarea noastră ca oameni.? Cartile de psihologie si pedagogie spun ca familia isi pune in proportie de 80% amprenta asupra a ceea ce devenim ca adulti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *