Cum ne îngrijim corect dinții

Un zâmbet frumos inseamna un zâmbet sănătos. De noi depinde aspectul dinților. Pentru a avea o dantură sănătoasă trebuie să ne îngrijim cât mai bine dinții. Igiena riguroasă a dinților va ține departe cariile și ne va ajuta să avem dinții albi și un zâmbet strălucitor. Iată ce ar trebui să ne preocupe în ceea ce privește igiena dentară.

Periajul dinților

Specialiștii ne recomandă să ne curățăm dinții după fiecare masă. Însă, din pricina faptului că nu ne aflăm tot timpul acasă, unde ne putem curăța dinții, sau din pricina faptului că nu avem timp, nu ne putem peria dinții după fiecare masă. Este important să respectăm cu strictețe regula periajului dentar de două ori pe zi. În fiecare dimineață și în fiecare seară trebuie să ne periem dinții pentru că în acest fel reușim să îndepărtăm resturile alimentare. Tot prin periaj vom reuși să eliminăm și bateriile.
Un periaj corect trebuie să se facă în cel puțin 3 minute. Pentru a ne peria dinții corect este important să avem o pastă de dinți care să corespundă nevoilor dinților noștri. Este o provocare să alegem periuța de dinți potrivită, pentru că de ea depinde sănătatea dinților. Este bine să alegem o periuță cu peri moi care să poată elimina bateriile, fără a ne răni gingiile. Sunt foarte multe modele de paste și periuțe pentru dinți. Vom alege acele modele care ne sunt recomandate de către specialiști. Multe persoane apelează și la gumă de mestecat, atunci când nu reușesc să își spele dinții și sunt la muncă sau în trafic, ori după ce iau masa în oraș. Și ața dentară a devenit foarte folosită de tot mai multe persoane. 

Vizita regulată la medicul stomatolog

Nu este cazul să ne prezentăm la medicul stomatolog doar atunci când apar problemele. Este recomandată o vizită la stomatolog la minim 6 luni. Este de preferat să prevenim și nu să tratăm problemele pentru sanatatea dentara. Dacă vom ajunge să purtam implanturi dentare, trebuie să știm ca acestea presupun o îngrijire mult mai atentă.

Folosește apă de gură

Apa de gură are un rol important, în mod special când apar probleme ale dinților. Ea ajută în tratarea unor probleme ale gingiei și ale cavității bucale. O apă de gură ne ajută atât la împrospătarea respirației cât și pentru a rezolva anumite probleme dentare. Este bine să nu facem exces de dulciuri și băuturi acidulate care nu sunt sănătoase și care favorizează apariția cariilor. Este esențial să le impunem copiilor să își îngrijească asa cum trebuie dintii. Este de preferat să le introducem ritualul periajului dentar. Să nu uităm să ne spălăm zilnic dinții, să înlocuim periuțele la maxim trei luni și să ne bucurăm de un zâmbet frumos mereu.

 

Kamy

18 Comments

 1. Acum o luna am scapat de vizitele la dentist. Am ramas la periajul de doua ori pe zi plus apa de gura. Vreau sa adaug ata dentara si sa trec la periuta electrica cat mai curand.

 2. Sunt in perioada cu vizite la stomatolog. Vreau sa tre la o periuta electica, cred ca e mult mai benefica ca si una clasica

 3. Vizitele la dentist sunt mereu stresante și înfricoșătoare. Noroc ca am dat de un dentist bun care m a învățat cum sa mi îngrijesc dinții. Dar normal ca mai trisem și mai spargem cate o bomboana în masele uneori. :))

 4. Vizita la mediul dentist de cel putin o data pe an, este foarte benefica, mai ales ca detartrajul trebuie facut o data sau de doua ori pe an. Si eu am mare grija la acest aspect 🙂

 5. Da, o dantura frumoasă și îngrijită este foarte importantă. Niște recomandări foarte bune pentru a o menține așa.

 6. Am grijă de dinții mei, folosesc apa de gură și vizitez medicul stomatolog.
  În plus, am grijă la alimentele și băuturile fierbinți sau foarte reci.

 7. Desi la 6 luni este recomandarea, mai repede de 1 an nu ma prinde :))
  Ce-i drept, la detartraj merg ca asta e. Dar de obicei am emotii, ma gandesc ca cine stie ce mai gaseste, daca tot se uita 🙂

 8. Spre norocul meu nu am avut nevoie sa merg prea des la dentist. O vizită pe an imi e deajuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *