Cum le poți fi alături celor dragi în cele mai grele momente

Încercările grele ale vieții sunt momente prin care trecem pentru că sunt imposibil de evitat. Uneori trecem prin momente cumplite și suntem puși un fața unor grele încercări. Cand prietenii noștri trec prin situații nedorite trebuie să îi susținem din punct de vedere moral, să le fim sprijin și să îi ajutăm.


Cum poți susține prietenii

Orice persoană se confruntă pe parcursul vieții cu episoade dramatice. Când celor dragi le este greu să facă față unor necazuri, le putem veni în ajutor cu sprijin de orice fel. În cazul în care știm că cineva apropiat nouă a rămas fără locul de muncă și cunoaștem că acesta întâmpină dificultăți financiare, dacă putem fi de ajutor, să nu ezităm. Putem să le oferim o sumă de bani pe care să ne-o restituie până când se redresează din punct de vedere economic. În cazul în care un prieten sau o prietenă trece printr un divorț și știm că această situație i-a provocat o mare dezamăgire, putem să încercăm să îi creăm o stare de bine. Să încercăm să îi oferim momente de răsfăț. Să planificăm o fugă la munte sau o escapadă la mare și să organizăm o ieșire cu fetele.

Ce facem în momentele negre ale vieții

Când pierdem pe cineva drag trecem prin cea mai grea trăire. Aceste situații aduna prietenii și rudele și se pot sprijini moral reciproc. Când persoanelor din viața noastră li se întâmplă să aibă un deces vrem să ne arătăm compasiunea. Tocmai de aceea, în semn de respect și solidaritate putem alege să oferim sprijin moral pentru că este foarte important să știe că au prietenii aproape. Am auzit foarte multe cazuri în care multe persoane au căzut în depresie în urma pierderii jumătății. Surpriza a venit de la persoane puternice care considerau că nu are ce să le doboare și un astfel de dezechibru au dus la grave probleme.

Cum tratăm depresia

Depresia este o tulburare psihică în cadrul căreia o persoană resimte o serie de simptome pentru cel puțin două săptămâni și care duce la dificultăți majore de funcționare în viața de zi cu zi. Ar fi de preferat să conștientizăm aceste probleme și să apelăm la medici specialiști care să ne ajute să trecem peste aceste probleme pentru a putea duce o viață normală. Nu este nici o rușine să faci o vizită la un psiholog pentru a trata o problemă, ba chiar este recomandat. O problemă care poate părea aparent fără ieșire, își poate avea o soluție mult mai bună decât ne-am fi gândit.

De cele mai multe ori, o problemă depistată la timp și conștientizată poate fi rezolvată mult mai ușor. Evident că sunt persoane care sunt aflate în depresie și poate că nici nu reușesc să conștientizeze cât de gravă este situația în care se află. Aici pot interveni rudele și apropiații și să poată direcționa persoanele care au nevoie către un medic pentru a fi ajutați. Chiar dacă este o boală care nu doare, aceasta poate să fie extrem de neplăcută și să aibă repercusiuni pe termen lung.

În ajutorul nostru vin profesioniștii care se pot ocupa de rezolvarea problemei noastre. Site-ul www.doctor-psi.ro oferă ajutor specializat pentru depresie, dar și pentru anxietate, schizofrenie, alzheimer, demență, psihoterapie, dezalcoolizare, atacuri de panică, fobie socială, spital psihiatrie, alcoolism, dezintoxicare, clinică psihiatrie, recuperare psihică sau tratament droguri. Ei pot fi contactați non stop la telefonul 0746-287-101 sau pot fi găsiți la adresa Str. Horea, Nr. 148A, Pianu de Jos 517536. Eu recomand primele două metode de contact pentru că sigur răspunsul va fi mult mai prompt, dar dacă nu este ceva foarte urgent, puteți să le dați și un mail aici office@doctor-psi.ro.

Kamy

9 Comments

  1. Foarte bune sfaturile…și într-adevăr o vorbă bună și un umăr pe care poți plânge înseamnă foarte mult pentru cineva aflat în dificultăți…nu am foarte mulți prieteni…și de aceea de cele mai multe ori mă încurajez singura…însă și acei putini prieteni pe care ii am știu cum să mă ajute….

  2. Stii vorba aia prietenul la nevoie se cunoaste, iar daca tu esti alaturi de cei dragi atunci cand au nevoia cea mai mare inseamna foarte mult pentru ei,

  3. Cred ca depinde de la caz la caz. Mie nu mi-a placut sa fie rudele mereu prin preajma, dimpotriva, in zilele de dupa acele momente dificile, simteam nevoia sa fiu lasata in pace, sa ma reculeg in siguratate, sa-mi plang părinții fără să se bage cineva in sufletul meu cu forța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *