Care sunt piesele de mobilier purtătoare ale stilului clasic

Chiar dacă modernul încearcă să se impună prin orice metodă, stilul clasic nu se lasă mai prejos, îi ține piept. Părerile sunt împărțite în acest sens – unele persoane preferă actualitatea, lucrurile și propunerile care aparțin modernismului. Cealaltă categorie este a persoanelor grijulii, dacă se poate spune așa, care apreciază lucrurile și piesele de mobilier vechi, pe care le țin pe post de trofee în propria locuință.

Pentru a înțelege în totalitate frumusețea lucrurilor ce adoptă stilul vechi, chiar antic uneori, îți voi prezenta câteva piese de mobilier care nu țin cont de secol. Pentru a vedea cu ochii tăi cum astfel de piese debordează de eleganță, te invit să arunci o privire pe vdinterior.ro.

Fotoliile și modul în care schimbă aspectul casei

Lucrurile ce se integrează perfect într-o ladă de amintiri sunt întocmai fotoliile. Chiar și acum, când modernul domină, fotoliile confecționate după un concept clasic sunt piese de rezistență în locuința multor români.

Ce ai spune dacă în livingul tău ar venera un astfel de fotoliu? De exemplu, cele de pe vdinterior.ro respectă în totalitate criteriile bunului gust și ale eleganței. Cel sub denumirea Miressa se face observat printr-un spătar impunător, alungit. Piciorușele sale sunt sculptate atent, liniile lor fiind bine definite, chiar perfecte. Tot sculptat este și conturul spătarului – detaliile sunt atent schițate pentru a reflecta în totalitate regalitatea. Mai pe scurt, un astfel de fotoliu ar putea introduce în locuința ta un aer monarhic.

Demifotoliile – eleganță prin simplitate

În esență, acestea sunt o idee mai practice decât fotoliile. Rolul lor se schimbă atunci când sunt create după un concept clasic. Pot trona cu ușurință într-un muzeu și chiar într-un colț din livingul tău dedicat relaxării depline, un loc în care venerează armonia și liniștea.

Dacă accesezi vdinterior.ro îl vei regăsi pe cel cu denumirea de Fiorino. Cu ce vine acest demifotoliu în plus? Ei bine, pe lângă celelalte demifotolii, el are detaliile puternic evidențiate.

Mai exact, în partea din față are accesorii auriu din lemn sculptat ce este, dacă se poate spune așa, eticheta clasicului, a eleganței prin simplitate. Cadrul confecționat din lemn masiv se împletește perfect cu partea textilă de nuanța crem, lucru ce îl face ușor de integrat în stilul locuinței tale.

O piesă de mobilier ce se pliază pe stilul clasic este cea care…

Aici se poate vorbi cu ușurință despre mobila clasica lemn masiv. Această textură lemnoasă nu își găsește alt loc decât lângă termenul clasic. Caracteristicile lemnului masiv sunt: rezistența, duritatea și eleganța.

O piesă de mobilier emblemă a stilul clasic este cea care are multe detalii realizate manual, sculptate mai exact. Nu în ultimul rând, o astfel de piesă trebuie să respecte câteva standarde – imprimeurile nu trebuie să fie prea înțepătoare, lemnul masiv trebuie să fie ușor de sesizat, să domine în mare parte din întreaga înfățisare, iar lista nu se oprește aici.

Nu uita că o piesă de mobilier din lemn masiv este și mult mai ușor de întreținut. Se știe deja că lemnul masiv este rezistent și deloc pretențios. Aruncă o privire pe vdinterior.ro și vezi ce element din sfera clasicului îți atrage cel mai mult atenția.

Kamy

8 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *