Femeile sunt pe picior de egalitate cu bărbații la capitolul îngrijire?!

Femeile vor să fie pe picior de egalitate cu bărbații … sau invers. De fapt îmi place să cred că au aceleași drepturi, că nu este neaparat o competiție între noi și că avem același scop comun. Egalitatea a fost de fapt obținută acum ceva timp în urmă, doar că sunt încă persoane care trăiesc în evul mediu și cred că locul femeii este la cratiță și bărbatul în funcții de conducere. Renunț la dreptul egalității de șanse și aș vrea să vă povestesc puțin despre îngrijirea fiecăruia.

Ritualul de îngrijire al unei femei

Ritualul de îngrijire al unei femei este extrem de complex. Spun asta pentru că eu mă raportez la mine și la nevoile mele. Dimineața, imediat după ce mă ridic din pat, prefer să-mi dau cu puțin apă rece pe față pentru a mă trezi și îmi place să folosesc și un produs de curățare sub formă de spumă de curățare a feței. Îmi lasă impresia că toate impuritățile sunt îndepărtate în acest sens. Urmează câte clipe de relaxare și apoi aplic un ser pe ten. De obicei aceste serumuri sunt miraculoase și completează perfect crema de față. După ce am aplicat și crema de față, machiajul este unul compus din foarte puține produse. Îmi este suficient un fond de ten, un ruj și un rimel. Iluminatorul este obțional, deși am cam început să întind frecvent mâna după el.

Seara încep sesiunea de demachiere. Nu este mare lucru de dat jos, dar trebuie sa-mi curăț temeinic tenul. Loțiunea tonică completează perfect rutina de demachiere și apoi urmează să mă spăl pe față. Folosesc un gel de spălare pentru seară. Apoi o pufverizare generoasă de apă termală pe care o las să se usuce de la sine, iar ultimul pas este crema de seară. Poate părea mult de muncă, dar în realitate, tot procesul durează relativ puțin.

Ritualul de îngrijire al unui bărbat

Acum vreo 2 ani totul era mult mai simplu decât acum. Se spăla pe ten doar dimineața și seara și singurul moment în care aplica produse pe ten era spuma de ras, balsamul de după ras și puțin after shave. Mult prea simplu pentru că ritualul de bărbierire era o dată la două zile. Nu era nimic de durată și mi se părea că este un ritual scurt și plăcut.

Problema este că acum a început să aibă ceva probleme legate de păr. Nu-i mai priește nici un șampon și nu înțeleg cărui motiv i se datorează această dereglare. Dermatologul i-a zis că are dermatită seboreică și va trebui să folosească șampoane speciale pentru a rezolva această problemă. Pe ten i-au apărut ceva puncte roșii și dermatologul i-a recomandat și o cremă de față care trebuie aplicată de 2 ori pe zi. Nu este obișnuit cu acest ritual și frecvent uită de ea sau aplică doar o dată. Important este că acum a început să acorde o atenție mult mai mare ritualului lui de îngrijire. Folosește ceva mai multe păroduse și aș putea să spun că nu mai folosește tot ce-i pică în mână.

Chiar m-am bucurat să văd că Gerovital a scos o gamă special creată bărbaților – “Gerovital Men“. Este o gamă potrivită pentru a rezolva anumite probleme și am încredere în acest brand că promisiunile nu sunt făcute doar pe etichetă. Mai rămâne acum doar ca tenul și scapul lui delicat să fie compatibil cu aceste produse. Eu chiar mi-aș dori să-l pot convinge să încerce niște Fiole cu Acid Hialuronic 5% Gerovital Men. Eu am încercat aceași gamă care este destinată femeilor și mi-a plăcut tare mult, mă gândesc că ar fi eficiente și pentru el.

**Articol scris pentru proba numărul 14 a competiției Spring Superblog 2019.

Kamy

16 Comments

  1. Din ce în ce bărbații devin mai preocupați de felul în care arată, sunt mai siguri pe ei când știu că au ca aliat produse de îngrijire personală de calitate. Ai mei, folosesc produsele Gerovital pentru că le-au văzut la mine 🙂

  2. In zilele noastre barbatii se ingrijesc aproape la fel de mult ca femeile. Nu ma deranjeaza acest aspect. Eu sustin deviza”Un barbat care se respecta, se ingrijeste”

  3. Oricat mi-as dori sotul meu e adeptul stilului natural, nu prea cred ca la-s putea convine sa foloseasca cosmetice. are cateva dar pana la urma cred ca tot eu le folosesc :))

  4. Nu stiam ca exista fiole cu acid hialuronic si pentru barbati. E bine ca acum exista si pentru ei tot felul de variante.

  5. Nu stiam ca exista si aceste produse pentru barbati, sunt placut surprinsa. Am facut ochii mari cand am citit ” fiolele cu acid hialuronic ” pentru barbati.

  6. Eu ma bucur foarte mult ca au inceput si barbatii sa se ingrijeasca si sa fie atenti la imaginea lor. Eu il bat mereu la cap pe al meu sa-si puna masti si sa foloseasca scrub. 🙂

  7. eu zic ca barbatii s-au femininzat un pic prea mult. desi cu unele chestii sunt de acord. ma bucur ca se penseaza, ca se epileaza (mai ales la subrat si pe piept :D), si uneori trag si eu de Mr. sa mai dea cu o crema sau sa isi puna o masca. e important sa fii ingrijit, fara a pica in extrema cealalta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *