Rolul jucăriilor educative în viața copiilor

Joaca este o formă de exprimare pentru copii. Deși nu poate vorbi încă sau nu poate merge singur în picioare , copilul știe să se joace. Jucăriile sunt primele obiecte atrăgătoare cu care vin în contact cei mici. Special create pentru a fi pe placul lor, împărțite pe categorii de vârstă, jucăriile sunt nelipsite din viața celor mici. Jucăriile pe care le cumpărăm pentru copii nostri pot ascunde numeroase pericole. Celor mai mici trebuie să avem grijă să le cumpărăm jucării sigure, pe care să nu existe riscul de a le înghiți sau cu care se pot răni. Să nu uităm că marea majoritate a jucăriilor din plastic sunt toxice. Conțin substanțe care pot crea alergii, probleme de sănătate grave sau de tip hormonal. Jucăriile din lemn au revenit în atenția consumatorilor. Acestea sunt mai sigure și mult mai interesante.

Motive pentru a alege jucării din lemn

O jucărie din lemn reprezintă un proiect bine gândit, o operă de artă care nu este fabricată la normă. Sunt create în mod special pentru a le stârni curiozitatea copiilor. Menite să le încurajeze spiritul creativ. Un îndemn pentru a-și folosi imaginația. Jucăriile din lemn sunt jucării extraordinare ale unei copilărie frumoase și liniștite..

Alegerea jucăriilor educative din lemn

Produse din materiale naturale, lipsite de toxicitate, și sigure, jucăriile din lemn reprezintă cea mai potrivită alegere pentru siguranța copilului. Copilul foarte mic are tendința de a duce la gură orice. Cu jucăriile din lemn, create pe categorii de vârste, nu ne vom confrunta cu astfel de probleme. O bărcuță pentru pescuit din lemn este o jucărie potrivita bebelușilor cu vârsta de peste 12 luni. Aceasta jucărie are dimensiuni potrivite, care fac imposibil ca jucăria să fie introdusă în gură de copil. Este bine să îi familiarizăm pe copii cu jucăriile educative care îi ajută să cunoască nuanțele și formele geometrice.

O barcuta pentru pescuit din lemn îi va ajuta pe cei mici să învețe să prindă mai bine obiectele și să prindă ideea de a se juca cu figurile geometrice. O astfel de jucărie poate fi folosită pe termen lung, nu doar în jurul vârstei de 1 an. Cu timpul, le poate servi celor mici drept o jucărie cu ajutorul cărora pot învață să numere mai ușor.

Printre lucrurile elementare pe care copii de grădiniță le învață sunt număratul, zilele săptămânii și ceasul. O jucărie de lemn le poate fi de un real folos copiilor pentru a înțelege mai bine cum stă treaba cu ceasul și ora. Un ceas cu forme geometrice din lemn este o jucărie minunată care îi va ține ocupați pe copiii de grădiniță care vor să înțeleagă ceasul mai bine.

Jucăriile din lemn sunt jucăriile copilăriei nostre și acum pot fi și ale copilăriei copiilor noștri. Avem mai multe motive pentru care merita să achiziționăm jucării din lemn. Jucăriile sunt foarte rezistente și le putem păstra ca amintire fără probleme. Jucăriile educative din lemn au un design atrăgător și sunt plăcute la atingere. Incluse în categoria de jucării de tip Montessori, aceste jucării din lemn vor contribui semnificativ la educația copiilor formându-le deprinderi și ajutându-i să înțeleagă mai bine mediul înconjurător. Jucăriile din lemn sunt ușor de întreținut și de curățat. Nu este necesar să folosim substanțe toxice pentru curățare lor. Copiii noștri sunt plictisiți de atâtea jucării din plastic. Acum se poarta jucăriile educative din lemn care ne vor ajuta să îi creștem mai frumos pe copiii noștri.

Voi ați cumpărat jucării din lemn pentru copii?

Kamy

10 Comments

  1. Jucăriile pentru copil sunt subiect sensibil pentru mine. De câte ori merg într-un magazin, îi cumpăr câte o jucărie copilului meu. I-am cumpărat atât jucarii din plastic cât și din lemn. Nu țin cont din ce material sunt făcute, mă interesează mai mult să fie educative.

  2. I-am luat Cameliei un set cu forme din lemn, cu pus in cutie, in forme,sa stie fetita mea culorile….ei na…ia uite ce problema are ea…dupa o saptamana toate sunt SUB PAT, IN PAPUCII LU TACASU sau IN BAIE, IN CADA:))))))

  3. Jucăriile ii ajuta pe copii sa se dezvolte armonios. Pe lângă faptul că nu mai folosim plasticul dăunător, cele din lemn sunt și mult mai rezistente.

  4. jucăriile din lemn sunt indicate pentru copii mai ales la vârste mici pentru că sunt sigure, ușor de mânuit, atrăgătoare și educative, dacă le alegem bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *