Pregătiri de școală sau vacanțe de neuitat pe ultima sută de metri

Începerea școlii nu este privită cu ochi buni de copiii care trăiesc ultimele clipde de vacanță. În 3 săptămâni începe un an școlar nou plin de evenimente și încărcat de informații mai importante sau nu. În momentul în care ai trecut de acea etapă privești cu alți ochi tot acest proces și parcă îți dorești ca copilul să trăiască din plin vacanța și să se bucure de ea. Școala în România este încărcată de materii și copiii sunt bombardați cu informații pe care nu apucă să le asimileze.

Vacanța mare sau vacanțe intersemestriale?

Au și vacanțele farmecul lor. Este acea plăcere de a te putea juca cât este ziua de lungă, să n-ai nici o responsabilitate și să te poți trezi când vrei tu. Pentru mine aceste 3 stări descriu cea mai bine o zi de vacanță. Chiar dacă copiii trebuiesc responsabilizați cumva, nu cred că trebuie să-i împovărâm cu fel de fel de atribuții care de fapt trebuie să fie rezolvate de adulți.

Pregătirea de școală se face evident începând din vacanță. Acum este cel mai bun moment să cumpărăm un ghiozdan nou și chiar câteva rechizite. Sunt învățătoare care la sfârșitul anului lasă pregătită lista pentru părinți. Se știe că imediat după terminarea școlii încep reducerile la rechizite. Acela ar fi cel mai prielnic moment să cumpărăm ceea ce avem nevoie. Găsim cele mai mici prețuri. Cu câteva săptămâni înainte de începerea școlii prețurile cresc și nu mai sunt chiar atât de accesibile.

Nici nu vreau să vorbesc dacă avem mai mulți copii și trebuie să cumpărăm mai multe rucsacuri. Evident că se ridică costurile și vânătoarea reducerilor este cu atât mai mare. Deja domnișoarele preferă să renunțe la ghiozdane în detrimentul unui rucsac care le fac mult mai feminine. Este suficient ca o colegă să dea tonul ca mai apoi să copie toate fetele modelul.

Școala poate veni la pachet și cu mici bucurii

Primul gând legat de școală atunci când ești în vacanță este de respingere. Pe măsură ce se apropie acea zi, parcă dorul de colegi îi copleșește și își doresc să se reîntâlnească. Încep să vadă și partea bună a lucrurilor. Încă n-am cunoscut copii care să-și dorească cu ardoare să înceapă școala. Poate doar în cazul copiilor din gimnaziu când școala pentru ei este mai mult o joacă.

Ce amintiri aveți de prima zi de școală? O așteptați cu nerăbdare sau ați fi amânat la nesfârșit venirea acelei zile?

Kamy

23 Comments

  1. Ce n as da sa ma reîntorc în acea perioadă. Cand o sa creasca piciul o sa.mi placa tare mult să.i cumpăr ghiozdan si toate cele.

  2. Cel mai bine era in vacanta dar avea si scoala farmecul ei , reîntîlnirea cu colegii:) prima săptămână era ok…si profesorii erau mai drăguți! 🙂

  3. Mie imi placea mult inainte sa inceapa scoala, cand mergeam sa sa ne cumparam recuzite . Avea si prima zi de scoala farmecul ei, reintalnirea cu colegii

  4. Eu chiar abia așteptam să mă duc la școală. Nu-mi plăcea neam să stau acasă atât de mult.. nici 3 luni, nici 2 săptămâni. Citeam, ieșeam în oraș, mă relaxam, dar nu non-stop și după o simțeam ca pe o pierdere de timp. Acum, la facultate, sunt undeva la mijloc.. vreau mai mult timp liber să apuc să fac lucruri în plus, dar vreau și să termin facultatea mai repede.

  5. Eu mereu așteptam prima săptămână de școală dar nu și a doua săptămână. De la a doua deja începea să îmi pară rău

  6. Tin minte ca imi plăcea tare mult sa alerg dupa tot ceea ce înseamnă caiete, ghiozdan. Cat mai colorate toate. De asemenea, nu pot uita de emoțiile din prima zi.

  7. Îmi aduc aminte ca au fost ani în care eram entuziasmata ca începe școală, iar în alții trista și fără chef. Cred ca cei din urma au apărut prin perioada liceului. Cu toate acestea îmi plăcea cel mai mult goana după rechizite

  8. Mie imi placea la nebunie. Abia asteptam cumparaturile cu parintii, pentru a ne lua tot cs ne trebuie.

  9. Fiind in ultimul an de facultate, inca ma mai bucur putin de vacanta mare. Foarte simpatic articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *