Începutul stilului georgian
Stilul georgian vechi, care combină strălucirea cu eleganță. Motivele preferate – flori, panglici și arcuri – sunt executate în modele ușoare și destul de asimetrice, folosind diamante și pietre colorate. Diamantele, obținute acum din Brazilia, datorită adoptării autului roz și a tăieturilor strălucitoare, eliberează mai multă lumină decât oricând și sunt așezate în argint, în timp ce aurul este rezervat numai pietrelor colorate.
Din moment ce dragostea era o preocupare majoră a societății din secolul al XVIII-lea, există multe bijuterii de sentiment, care conțin părul celor dragi, decorate cu simbolurile fricoșilor, arcurilor, săgeților, inimilor, mâinilor, turturelor, șerpilor și pansamentelor.
Mai târziu, stilul georgian include cel al Imperiului Napoleonic ilustrand întoarcerea la principiile clasice.
Cameo-urile și intaglio-urile sunt montate în modele geometrice extrem de simetrice, deseori prezentate în smalțul albastru regal. În mod similar, pentru a spori strălucirea lor albă, diamantele sunt înconjurate de pietre colorate sau contrastează cu smalțurile strălucitoare. În timp ce acestea erau purtate în ocazii oficiale, există o gamă largă de bijuterii decorative de zi cu zi.
Sentimentul rămâne o temă importantă, cu încuietori de păr și miniaturi închise în pandantive, inele și brățări din aur pentru copii identificate prin monograme.
Stilul victorian
Se împarte în două categorii. Există parura formală, bogat montat cu pietre prețioase în desene naturaliste de frunze, flori și bușteni de tauri. Alternative sunt disponibile în ametiști, acvamarini și topazuri impresionante, dar luminoase .
În al doilea rând, bijuteriile de aur smălțuite inspirată de arta Evului Mediu și Renaștere, asociată cu maeștrii Froment-Meurice și Lucien Falize din Paris și de Carlo Giuliano din Londra, exprimă spiritul nostalgic al romantismului. Braceletele își asumă o mare importanță, în special ca jetoane de sentiment.
Stilul victorian
După descoperirea minelor Africii de Sud în 1867, diamantele au devenit elementul preeminent al bijuteriilor formale, purtate în cantități mai mari și de către mai multe femei decât oricând. Pietrele sunt împărțite în stele, crescenți, pălării, pene, chei grecești, flori și frunze pentru ornamente pentru par, în timp ce pietre unice, mari și mici, sunt legate între ele în coliere pentru gât.
În Roma, întoarcerea la modelele etruscilor, grecilor și romanilor, care revitalizează tehnicile filigranului și granulării, pionieră de Castellani, a fost atât de reușită încât a devenit o modă internațională. Dorința de noutate a determinat bijutierii să creeze bijuterii într-o gamă tot mai mare de teme care exprimă interese culturale și sportive.
habar nu aveam, interesant! si ce draguta este bijuteria aceea, imi place tare mult!
Ce minunatii! Bijuteriile sunt accesoriul perfect.
O bratara pentru copii cu acel mic detaliu mi se pare tare potrivita. Azi am mai aflat ceva despre stilul victorian, nu stiam mai nimic.
Ce dragut este baietelul din bijuterie 🙂
O, da! Stilul victorian a fost foarte interesant! O astfel de bijuterie, ce să spun, ar fi nemaipomenit să facă parte din colecția mea !
Habar nu aveam , am mai aflat ceva noutăți
Interesant, desi imi plac bijuteriile, nu stiam atat de mute detalii.
Nu stiam atat de multe despre bijuterii. Abia ce mi am achizitionat o bratara tip pandora de aur, sunt tare “mandra” de ea, insa intotdeauna m i am dorit o bratara snur cu un pandativ din aur.
Foarte interesante informatiile, nu stiam mare lucru despre istoria bijuteriilor
Uite ca am mai invatat ceva despre bijuterii. 😀 Interesante informatiile.
Nu stiam despre stilul victorian in materie de bijuterii nimic, pana acum, mersi de informatii 🙂
Cand o sa am un nepot ii voi cumpara o astfel de bratarica.